Kozma Rita, body positive stylist: „A testem is én vagyok, de nem csak egy test vagyok.”

Borítókép: Kozma Rita, body positive stylist: „A testem is én vagyok, de nem csak egy test vagyok.”
Miért tulajdonítunk nagyobb jelentőséget a külsőségeknek, mint a belső értékeknek? Miért gondoljuk azt, hogy a kinézet valamilyen módon árulkodik egy személy belső tulajdonságairól és miért hisszük azt, hogy csak az lehet boldog, aki tökéletes vagy legalábbis annak látszik? Az Éva Boudoir – Beszélgetések Jean Orsival második adásában olyan nőkkel beszélgetek, akik eltérnek az átlagtól, mégis gyönyörűek és ma már ők maguk is elégedettek a külsejükkel, de hosszú utat tettek meg, mire elértek odáig, hogy elfogadják önmagukat.

"Nem a bőröm miatt vagyok más, hanem mert nem mások véleményétől teszem függővé azt, hogy szépnek érzem-e magam. Szép vagyok, mert tudom magamról” –írta az az Instagramon közzétett szelfijéhez az afroamerikai szupermodell, Winnie Harlow, akit négyéves korában diagnosztizáltak vitiligóval az orvosok.

A modell egy bőrbetegséggel született, aminek következtében a testének legkülönbözőbb pontjain világos foltok jelentek meg. Azt mondja, évekbe telt, mire megtanulta szeretni és elfogadni a testét olyannak, amilyen, de sikerült neki.

Hasonló posztot olvashatunk Széles Adrienn, modell és vitiligo nagykövet Facebook oldalán is:

"Én így vagyok szép! Nem a foltok ellenére, hanem a foltokkal együtt!" - posztolta.

Kozma Rita plus size stylistként és body positive aktivistaként hirdeti a telt hölgyek szépségét. Nevét, plus size modelljeit, teltkarcsú nőknek szóló tanácsait ma már Európa szerte ismerik. Ritának sikerült megmutatnia, hogy a szépség nem méretfüggő és boldog akkor is lehet valaki, ha nem a tökéletesnek kikiáltott méretekkel rendelkezik.

Nemrégiben indított #szépvagyok #nemcsakegyféleszépséglétezik kampánya országhatárokon átívelő hatalmas rajongó táborral ajándékozta meg, hatására hölgyek milliói kezdtek pozitívan tekinteni a testükre.

Beszélgetőpartnereimmel a szabálytalan szépségekről, önelfogadásról, a közösségi média torz tükréről, az élet valódi értékéről és szépségeiről beszélgettünk kendőzetlenül, tabuk nélkül. Kattints a videóra és figyelj, mert Neked is üzentek!