"A zenészeket nem érdekli, hogy nő vagy férfi vezényel" Interjú Dobszay-Meskó Ilona karmesterrel, zeneszerzővel - Micsoda nők vagytok! 1. rész

Borítókép: "A zenészeket nem érdekli, hogy nő vagy férfi vezényel" Interjú Dobszay-Meskó Ilona karmesterrel, zeneszerzővel - Micsoda nők vagytok! 1. rész
Öt részes videósorozatunk első részében Dobszay-Meskó Ilona karmesterrel, Erkel Ferenc-díjas zeneszerzővel beszélgetünk zenéről, komponálásról, vezénylésről, a pályája alakulásáról, anyaságról és még sok minden másról.

Nagy örömmel és büszkeséggel jelentjük be, hogy elindult a Magyar Suzuki Zrt.-vel közös videósorozatunk, a Micsoda nők vagytok!, melynek minden részében egy-egy olyan nőt mutatunk be, akinek életútja, pályája, hivatása különleges és mindeközben személyisége lenyűgöző, története példaértékű.

A műsor első vendége Dobszay-Meskó Ilona, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, feleség, két csodás gyermek édesanyja.

Bár ő maga azt mondja, mondhatni unalmas, ahogy élete a zene irányába indult, lévén, hogy zenész családból jön, már az interjú első pár perce után kiderül, hogy közelről sincs szó erről. Sem az élete, pályájának alakulása sem az, ahogy ő maga sem.

Hogyan írt már egészen pici kislányként zenét? Hogyan lett a zeneszerzésből és zongorázásból végül vezénylés is? Érte-e valaha megkülönböztetés a neme miatt? Hogyan fogott össze és segített a családja, hogy gyermekei születése után is szinte ugyanúgy folytatódhasson minden, mint azelőtt? Többek közt erről is mesélt online főszerkesztőnknek, Zubor Rozinak Dobszay-Meskó Ilona.

Nézd meg mindenképp a vele készült interjút!