"Én nem tabukat döntögetek, hanem arról beszélek, ami van!" Interjú Budai Lotti nőtörténeti kutatóval - Micsoda nők vagytok! 2. rész

Borítókép: "Én nem tabukat döntögetek, hanem arról beszélek, ami van!" Interjú Budai Lotti nőtörténeti kutatóval - Micsoda nők vagytok! 2. rész
Micsoda nők vagytok! videósorozatunk második részében Budai Lottival beszélgettünk, aki történelmi regényíró, nőtörténeti kutató, és (nagyon) nem mellesleg az ÉvaMagazin.hu nagysikerű, Micsoda nők voltak! podcast műsorának az egyik házigazdája.

"Bosszant, hogy valamit lehet csinálni, de beszélni róla nem!" - mondta az ÉvaMagazin.hu munkatársának, Pataki Évinek a kérdésére Budai Lotti, aki nem csak a Micsoda nők voltak! podcastban, de nőtörténeti kutatómunkái során, így regényei és könyvei írása közben is feszeget olyan témákat, amelyeket még napjainkban is kevesen mernek. Legyen szó anyaságról, női életutakról, tudatos gyermektelenségről, női szexualitásról, orgazmusról és még sok-sok minden másról.

De hogy lett Lotti az, aki? Miért pont nőtörténelem annak ellenére, hogy jogi végzettsége van? Hogyan telnek a napjai, hogyan alkot és mit csinál töltekezés gyanánt? Minderről mesélt nekünk, miközben egy gyönyörű Suzuki Vitarával elvittük kedvenc sétáló helyére is, egy közeli erdőbe.

A videót itt meg is nézheted:

Kíváncsi vagy, hogy néztek ki a történelem leghíresebb hercegnői, királynői a valóságban? Galériánkban megnézheted!