Maszkban jött forgatni az Éva magazin cikke után az RTL Klub

képregény,koronavírus,Dr Justice Forrás: PZ
Néhány napja jelent meg az evamagazin.hu oldalon „A Kockás képregény már 1982-ben megjósolta a koronavírust” című anyagunk, ami felkeltette a RTL Klub szerkesztőinek a figyelmét.

És ahogy kell, le is forgatták az anyagot, ami március 31-én adásba is került. A dolog külön érdekessége, hogy mivel a képregények kockáit is be akarták fotózni (mert végül is ott bújt meg az igazság, azaz maga Dr. Justice), így nem lehetett utcán forgatni, szükségük volt egy asztalra, ahogy kiterítették az Egy vírus elszabadul című képregényt, ami ugyebár – ahogy az a cikkünkből is kiderült – egy 1982 tavaszán a Kockás képregény újságban jelent meg, szinte megjósolva a közel negyven év múlva bekövetkező koronavírus járványt, számos olasz vonatkozással. Persze, a cikkben és az interjúban is elmondtuk, hogy ez csak játék, senki ne vegye komolyan, és ha már így alakult, lapozzunk régi képregényeket, legalább eszünkbe jut, hogy 1982-ben, a szocializmus kellős közepén is kb. minden olyan belassult volt, mint a koronavírus-járvány idején, 2020-ban.

Különös látvány volt, nem tudom, mit gondoltak a szomszédok, amikor a házunk elé begurult egy mikrobusz, kiszállt belőle három maszkos fickó, kezükben fényes tárgyakkal, lámpákkal, kamerákkal… Bizonyára azt hitték, hogy épp most helyeztek minket karanténba. A stáb elmondta, hogy 2020 márciusának végén már a BBC-től az olasz állami tévéig szinte minden interjúalany skype-on jelentkezik be, és tényleg maga az élet is olyan lett, mint világméterű chat-szoba, amiről mi, Évások is sokat tudnánk mesélni.

Itt nézheted meg a Fókusz bejátszását a mostani járványt megelőző filmekről és képregényekről: