10 kedvenc Jane Austen filmadaptációnk – 2. rész

Borítókép: 10 kedvenc Jane Austen filmadaptációnk – 2. rész Forrás: Genius
A legszebb, legromantikusabb Jane Austen regények filmes átiratait szedtük nektek két csokorba!

Folytatódjon ezen a ködös, szürke októberi napon a romantikusok kedvenc írőnőjének, Jane Austen legszebb regényeiből készült filmes adaptációk ismertetése! Kalandozzunk hát egy nagyot Pemperley parkjában, Bath fürdővárosának utcácskáin, valamint Northanger klastromjának félelmetes mellvédjei alatt.


(Cikkünk első részét itt olvashatjátok.)

5. Büszkeség és balítélet

Év: 2005.

Főszereplők: Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland

Zanza: A számos BAFTA-és Oscar-díj jelölés, valamint a gyönyörű zene és atmoszféra ellenére az ortodox Büszkeség és balítélet rajongók számára marad a második helyen: nem rúghat ugyanis labdába az 1995-ös verzióval és Colin Firth Mr. Darcy-jával szemben!

8. Mansfield Park

Év: 2007.

Főszereplők: Blake Ritson, Billie Piper, Jemma Redgrave, Maggie O'Neill, Hayley Atwell

Zanza:Bár Billie Piper nem volt egy szenzációs választás a visszahúzódó Fanny Price szerepére, a film atmoszférája, hála a britek elsőrangú kosztümös filmek rendezésében elsajátított profizmusának, nagyon magával ragadó és rendkívül élvezetes. A szereplők arcának kicsit modern kisugárzását igyekezzünk ne nagyon észrevenni!


9. A klastrom titka


Év: 2007.

Főszereplők: Felicity Jones, Geraldine James, Sylvestra Le Touzel, Carey Mulligan

Zanza: Az igazat megvallva nem a szerelmi szál miatt szerethető elsősorban, Jane Auste halála után kiadott regényének filmes átirata, a varázslatos kosztümtenger és az 1800-as évek bathi fürdőkultúrája azonban igazi kiakpcsolódást ígér.

10. A halál Pemberley-be jön

Év: 2013.

Főszereplők: Matthew Rhys, Anna Maxwell Martin, Matthew Goode, Trevor Eve

Zanza: A legvégére bónusznak egy igazi kuriózumot hagytam, melynek alapját ugyan nem Ms. Austen regénye adta, hanem egy nagyon izgalmas fikció: az immár hat éve házasságban élő Mr. Darcy és Ms Bennett családi élete és egy hátborzongató gyilkosság. De ne izguljunk, megintcsak megbízhatunk a BBC-re jellemző gyönyörű fényképezés és rendezés hibátlan kettősében!