10 romantikus film, amit mostanában játszanak a mozik

Borítókép: 10 romantikus film, amit mostanában játszanak a mozik
El vagyunk kényeztetve mi, romantikusfilm-rajongók!

1. A kezdő

(The Intern, 015) 1+

Nancy Meyersnek, akinek a Holiday és a Minden végzet nehéz című örökzöldeket köszönhetjük, hat év óta ez az első rendezése. A főszerepben Anne Hathaway domborít, aki őzikeszemével és játékos tehetségével bármely romantikus filmet simán elvinne a hátán; csakhogy ezúttal Robert De Niro is csatlakozik hozzá a jó vágású 70-es gyakornok szerepében. Ja igen, merthogy a film egy jókora csavarral kezdődik, amennyiben az Anne által igazgatott cég nem egy húszéves tacskót vesz fel gyakornoknak, hanem egy tapasztalt bácsit. Na de lesz-e hepiend, mit gondoltok? :)

Rendező: Nancy Meyers, főszereplők: Anne Hathaway, Robert De Niro, bemutató: 015. szeptember 4.

. Dübörög a szív

(Ricki and the Flash, 015) 1+

Meryl Streep bármit csinál, öröm nézni. Egyszerre tud zenebohóc és vérbeli tragika lenni. Az egyik szeme sír, a másik nevet. Korosodó rockzenészt alakít, aki sok év után visszatér a rég elhagyott családi fészekbe, hogy rendbehozza a lányával (akit saját lánya, Mamie Gummer játszik), ami még rendbe hozható. Meryl maga énekel és gitározik a filmben – és nincs, amit a meghatódás és nevetés között hányt-vetett néző el ne hinne neki. Itt írunk még a filmről.

Rendező: Jonathan Demme, főszereplők: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, bemutató: 015. szeptember 10.

3. Abszurd alak

(Irrational Man, 015) 16+

Woody Allen most is ereje teljében van. Komoly témákról készít vicces filmeket. Ezúttal Joaquin Phoenix játssza azt, akit valaha a mester játszott volna: a lét nagy kérdésein rágódó filozófiatanárt és örök kesergőt. A prof persze beleszeret egy ragyogó diákjába (Emma Stone), de egy tökéletes bűntényt is el kell követnie, hogy elhiggye: az élet mégsem borzalmas.
Rendező: Woody Allen, főszereplők: Joaquin Phoenix, Parker Posey, Emma Stone, bemutató: 015. szeptember 17.

4. Kész katasztrófa

(Trainwreck, 015) 16+

A filmet, aminek már az előzetesén is hangosan röhögtem, írta és főszerepli Amy Schumer, aki az amerikai tévében már bizonyított stand up alapú műsoraival. Az általa alakított Amy szereti a férfiakat. A monogámiában annyira nem hisz, és éppen ezért nem tudja mire vélni, amikor az egyik hódítása másnap újra felhívja és találkozni akar vele. Elkezdődik egy párkapcsolat-féleség, de Amy kényelmetlenül érzi magát benne és egyre elviselhetetlenebb lesz. A hepiend felé autósztráda helyett göröngyös, hepehupás szerpentin vezet. Nem lehet szó nélkül elmenni a mellékszereplők mellett: a Kész katasztrófából kiveszi a részétLeBron James kosárlabdasztár, a magazin-főszerkesztő parókájában Tilda Swinton és személyes kedvencem, a változatos kartonfeliratokkal felbukkanó csöves (Dave Attell).

Rendező: Judd Apatow, főszereplők: Amy Schumer, Bill Hader, bemutató:015. augusztus 7.

[cikk=41078]

5. Hercegnők éjszakája

(A Royal Night Out, 015) 1+

Vége a II. világháborúnak, egész London ünnepel. Az akkor 19 évesErzsébet hercegnő és húga, a 14 éves Margit valahogy nagy nehezen kikönyörgik, hogy elmehessenek táncolni a hotel Ritzbe. Ez idáig a valóságban is megtörtént; a többit, hogy nem érkeztek vissza időben, hogy változatos kalandokon estek át az éj leple alattspan style=";">la Római vakáció, nos, mindezt aJane Austen magánéletealkotója rendezte hozzá a történethez.

Rendező: Julian Jarrold, főszereplők: Sarah Gadon, Bel Powley, Jack Reynor, Rupert Everett, bemutató: 015. október 1.

6. Boldogság bármi áron

(Cake, 014) 16+

Claire egy autóbalesetben elvesztette a fiát és ő maga is súlyosan megsérült, azóta is fájdalmakkal küzd. A fájdalom hű társa a keserűség; csípős beszólásait a férje se bírta sokáig, sőt, még a fájdalommal élők csoportjából is kitették a szűrét. Amikor egyik korábbi csoporttársa, Nina (Anna Kendrick) öngyilkos lesz, Claire élete végképp megfeneklik. És innentől már csak felfelé vezet az út. Jennifer Aniston smink nélkül játssza végig a filmet, és végre bebizonyíthatta, hogy drámai szerepet is képes játszani. Itt írtunk még a filmről.

Rendező: Daniel Barnz, főszereplők: Jennifer Aniston, Adriana Barraza,Anna Kendrick,Sam Worthington, bemutató: 015. szeptember 3.

7. Suite Francaise

(015) 1+

Jó kis II. világháborús Rómeó és Júlia-történet a francia Lucile és a német megszálló csapat egyik tisztje, Bruno szerelméről. Az Irène Némirovsky-regényből készült dráma főszerepében Michelle Williams (Blue Valentine) tündököl, a könyörtelen anyóst pedig a háborúsfilm-veterán Kristin Scott Thomas játssza.

Rendező: Saul Dibb, főszereplők: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, bemutató: 015. szeptember 3.

[cikk=41480]

8. Vakrandi

(Un peu, beaucoup, aveuglément!, 015) 16+

A munkaalkoholista Machin, aki csak néma csendben tud játékot tervezni, új szomszédot kap a zongoraművész Machine személyében. Lesz-e ebből jószomszédi viszony?

Rendező: Clovis Cornillac, főszereplők: Mélanie Bernier, Clovis Cornillac, bemutató: 015. szeptember 3.

9.Tízezer km

(014), 16+

A film a szerelem erejéről szól, és egyszerűsége teszi felejthetetlenül széppé. Hőse két spanyol: egy nő és egy férfi (nem is látunk mást rajtuk kívül): A nő ösztöndíjat kap Los Angelesbe, és nagyjából az első jelenet után elutazik. Attól kezdve skype, email, telefon köti össze a szerelmével: szinte csak váltakozó monológjaik bizonyítják, milyen sokféle léehet egy intenzív, élő kapcsolat. Egy biztos: sosem unalmas.

Rendező: Carlos Marques-Marcet, főszereplők: Natalia Tena, David Verdaguer, bemutató: 015. szeptember 3.

10. A (sz)ex az oka mindennek

(Sleeping with Other People, 015) 16+

Lainey és Jake kölcsönösen elveszik egymás szüzességét, majd hosszú éveknek kell eltelnie, amíg újra látják egymást... egy névtelen szexfüggőket tömörítő önsegítő csoportban. Eddigre ugyanis mindketten megérik a pénzüket: Jake falja a nőket, Lainey pedig egyik elcseszett kapcsolatból keveredik át a másikba. Újjáéledő ismeretségük során éri őket a megvilágosodás, hogy ama bizonyos első alkalom mennyire meghatározta a későbbi szerelmi életüket.

Rendező: Leslye Headland, főszereplők: Jason Sudeikis, Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet, bemutató:015. szeptember 10.