„A regényeim főhősei mindig beköltöznek hozzám” – Interjú Bauer Barbara írónővel

Érezted már valaha egy könyv olvasása közben, hogy megszólítja a lelked és magába szippant, megszüntetve körülötted a külvilágot? Én Bauer Barbara regényeivel vagyok így. Éppen ezért hozott teljesen lázba a lehetőség, hogy a #Van20percem sorozat új részében személyesen is beszélgethetek vele és feltehetem neki a kérdéseimet.

Légikisasszonyok, Porlik, mint a szikla, A leggazdagabb árva, Kétszáz éves szerelem, Fekete rózsa, Elsuttogom százszor, Most élsz – csak néhány Bauer Barbara remekművei közül, amelyeket lányok, asszonyok ezrei olvasnak lélegzetvisszafojtva. Barbi az izgalmas cselekményszövés és az érzelmek, a történelem és az emberi sorsok, a fikció és a valóság olyan elegyét alkotta meg műveiben, hogy bárki is olvassa, az utolsó betűig fogva tartja és nem engedi.

Bauer Barbara légiutaskísérőből lett írónővé, de már a repüléssel töltött évei alatt is írt, csak akkor még a fiókjának. 12 évvel ezelőtt, várandóssága idején született meg benne az elhatározás, hogy a fejében élő történetekből, emlékekből könyvet írjon. Rajongói nagy örömére azóta minden évben megjelenik legalább egy új regénye, idén júniusban a Máté Péter életét - eddig nem ismert perspektívából- feldolgozó „Most élsz”, amely a sorban immár a tizenötödik.

Hivatalos interjúnak szántuk, végül baráti beszélgetés lett belőle, amit én akár még órákig tudtam volna folytatni. Mert Barbinak nem csak a regényei varázslatosak, de az egész lénye is. Csak remélni tudjuk, hogy a múzsája még nagyon sokáig vele lesz és rengeteg új regénnyel megörvendeztet még bennünket, Bauer Barbara-rajongókat.

Ha kíváncsi vagy a vele készült beszélgetésre, az alábbi videóra kattintva megnézheted: