Éva Est

Új időpont: 2020. június 11., csütörtök, 20 óra
Új helyszín: az otthonod, a kanapéd, a kedvenc foteled

A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a tökéletes biztonság megtartásával a rendezvényt online szervezzük meg.

A jegyárat rendkívül kedvezményessé tettük, hogy az eseményt minél többen láthassátok! Sőt, egy extra ajándékot is adunk minden nézőnknek.

Vedd meg a jegyedet csupán 1490 Ft-ért, hogy meghallgathasd Orvos-Tóth Noémi és Al Ghaoui Hesna előadását, majd az ezt követő kerekasztal-beszélgetést dr. Bombera Krisztina vezetésével!

Azok a nézőink, akik korábban már megvásárolták jegyüket az áprilisi eseményünkre, természetesen díjmentesen vehetnek részt a június 11-i stream-en, továbbá vendégeink lesznek az ősszel megrendezésre kerülő következő Éva Psziché Est eseményünkön is.
Erről külön e-mailben is értesítjük őket.

Irány a stream

ÉRTSD MEG A MÚLTAT, HOGY ALAKÍTHASD A JÖVŐD!

Hogyan formáljuk át a félelmeinket és a nehézségeinket hajtóerővé? Mit örökítettek át nekünk az őseink, és mit örökítünk át mi?
Két fantasztikus előadóval és két nagy hatású témával várunk.
Most sem fogsz csalódni: elgondolkodtatunk, megnevettetünk, és új felismerésekre tehetsz szert. Gyere, tarts velünk és érezd jól magad!

Az Éva Psziché Est új jegyára az online eseményre: 1490 Ft

Vendégeink

Orvos-Tóth Noémi

klinikai szakpszichológus

Bővebben

Al Ghaoui Hesna

újságíró, szerző

Bővebben

Dr. Bombera Krisztina

az est háziasszonya

Bővebben

Orvos-Tóth Noémi

klinikai szakpszichológus

Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, az Örökölt sors című sikerkönyv szerzője. Eredetileg a versenyszférában dolgozott, majd a harmadik X-hez közeledve úgy érezte, eljött az idő, hogy megvalósítsa kamaszkori álmát, és pszichológus legyen. Amikor felvételt nyert az ELTE-re, maga mögött hagyta a multik világát és újra hátizsákos diák lett. Ez élete legjobb döntése volt.
A lélektan iránti lelkesedése azóta is töretlen. Dolgozott pszichiátriai osztályon, tanulási képességeket vizsgáló szakértői bizottságban, majd magánpraxist indított. Leginkább a transzgenerációs örökségek érdeklik, az, hogy szüleink, nagyszüleink vagy távolabbi felmenőink traumái, kötődési mintái, hiedelmei hogyan hatnak sorsunkra, hogyan befolyásolják életünk legfontosabb területeit.
Bezár

Al Ghaoui Hesna

újságíró, szerző

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas riporter, az MTV Híradó és a Panoráma egykori tudósítója, a Bábel című doku-riport sorozat készítője, aki tudósítói munkája során számos háborús terepet megjárt. Ezeken a helyeken megdöbbenve figyelte a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is.
Ezért kezdett foglalkozni a témával, amelyről könyvet írt Félj bátran címmel, mely megjelent Hollandiában és Belgiumban is. Kétgyermekes anyaként a félelem-bátorság témájával a gyerekeket is megszólította Holli, a hős című gyerekkönyvével. Érdeklődésének legújabb területe a traumák világa, ezen belül is az, hogy miként tudunk a nehéz élethelyzetekből gazdagodni, és min múlik a lelki rugalmasságunk, amely kulcsfontosságú a kritikus helyzetek kezelésében.
Bezár

Dr. Bombera Krisztina

az est háziasszonya

Dr. Bombera Krisztina – televíziós újságíró, műsorvezető, végzettségét tekintve angol–amerikanisztika szakos bölcsész és jogász. Jelenleg az ATV START című reggeli műsorát vezeti és egy értékmarketingcéget irányít.
Élete negyedét az Egyesült Államokban töltötte tanulással vagy televíziós tudósítóként. Számos szervezetnél önkénteskedik, főleg emberi jogi ügyek mentén. Cégvezetőként nagyvállalatokat és nonprofit szervezeteket köt össze értékmarketing-kampányokban, a globális szórakoztatóipar sztárjainak segítségével. Egy filozófus felesége, két gyermek édesanyja és egy macska gazdája.
Bezár

Témáink

Sorsunkban élő múlt – hogyan írjuk át a jövőt?

Párkapcsolati kudarcok, szorongás, sikertelenség, depresszió. Gyakorta előfordul, hogy hiába keressük a magyarázatot saját történetünkben, nehézségeink gyökerei szüleink, nagyszüleink vagy még távolabbi őseink életébe nyúlnak vissza. A kutatási eredmények megdöbbentőek: felmenőink rég elfeledett traumái bennünk élnek tovább, hatnak ránk, befolyásolják érzéseinket, meghatározzák viselkedésünket. Ha szeretnénk megszabadulni múltunk béklyóitól, fontos megismernünk családunk történetét, feltárni és feldolgozni az örökségbe kapott traumákat.

Előadó: Orvos-Tóth Noémi

Klinikai szakpszichológus

Félj bátran! Hogyan lehet a nehézséget erővé alakítani?

Az elmúlt évek során – háborús és békés terepen egyaránt – rengeteg olyan emberrel hozott össze a sors, akik könnyek között emlékeztek vissza egy-egy feldolgozhatatlannak tűnő eseményre az életükben. Mégis, életük egy pontján képesek voltak arra, hogy más perspektívából lássák a tragédiájukat, és megtalálják a módot, hogy tapasztalataikból gazdagodva mélyebb, tartalmasabb új életet éljenek.
Vajon mitől függ, hogy valaki képes-e építkezni egy krízisből, és tanulni belőle? És hogyan tudjuk a negatívnak tartott érzéseinket is átalakítani, egyfajta hajtóerővé? Az előadás során arról is mesélek: nincs bátorság félelem nélkül, és a félelem segíthet a képességeink, készségeink felmérésében. Segíthet kitapogatni a határainkat és felvértezni minket arra, hogy ne az állandóságba kapaszkodva próbáljuk megtalálni a biztonság érzését, hanem izgalmas kihívásként tekintsünk a változásokra.

Előadó: Al Ghaoui Hesna

Újságíró, szerző

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Dr. Bombera Krisztina, Orvos-Tóth Noémi, Al Ghaoui Hesna

Dr. Bombera Krisztina személyes ajánlója:

„Hálás vagyok az Éva Psziché Est szervezőinek azért, hogy olyan embereket „köthetek össze” a színpadon, akik nekem személyesen is sokat jelentenek.
Noémivel mély beszélgetéseken vagyok túl a félelem legyőzéséről – és ugyanezt mondhatom el Hesnáról, régi harcostársamról és barátomról, akinek valóban működő, egészen konkrét mankókat köszönhetek arról, hogy miként érdemes bátran félni.
Várom, hogy az Éva Psziché Est közönsége együtt lássa és hallja őket, és azt kívánom, hogy a nézőink is olyan maradandó élményeket kapjanak, mint amelyeket a 2020. tavaszi Éva Psziché Est főszereplőinek én is köszönhetek.”

Programok

20:00
Köszöntés és megnyitó
Dr. Bombera Krisztina
20:05
Sorsunkban élő múlt – hogyan írjuk át a jövőt?
Orvos-Tóth Noémi előadása
20:35
Félj bátran! Hogyan lehet a nehézséget erővé alakítani?
Al Ghaoui Hesna előadása
21:05
Kerekasztal-beszélgetés: Dr. Bombera Krisztina, Orvos-Tóth Noémi és Al Ghaoui Hesna
21:35
Köszönet és búcsúzás
Dr. Bombera Krisztina

A változtatás jogát fenntartjuk.

Kiemelt támogató

Jegyvásárlás

Rendkívüli, kedvezményes jegyár mindössze 1490 Ft-ért!

Extra ajándékunk: a jegy megvételével nemcsak az előadást nézheted meg, de az erről készült felvételt később is, bármikor újra megtekintheted!

Mit kapsz érte?
Két színvonalas, elgondolkodtató előadást, egy érdekes kerekasztal-beszélgetést, sok fontos és hasznos felismerést.
Egy emlékezetes estét, ahol jól érzed magad.
És annak a lehetőségét, hogy az elhangzott izgalmas gondolatokat bármikor újra meghallgathasd!

Megveszem

Nézőink véleménye:

„Sokat nevettem a legutóbbi Éva Psziché Esten, pedig a vicces mondandóba komoly gondolatok voltak becsomagolva. Szeretem, amikor jó a hangulat, de közben lényeges dolgokról esik szó. Úgy érzem, a résztvevők itt mindig életük fontos kérdéseire keresik a választ.”
„Kicsit olyan volt ez az este, mintha tükörbe néztem volna, és egy újfajta tükörkép nézett volna vissza rám. Az előadók mintha belém láttak volna, egy-egy mondatuk kifejezetten rólam és nekem szólt.”
Tarts velünk, érezd jól magad, kapcsolódj ki és töltődj fel!

További információért keress bennünket az alábbi elérhetőségen: pszicheest@evamagazin.hu