Éva Est

Psziché est Ahol magamra ismerek

2019. április 16., kedd, 18:30 – 21:00
Metro Club Theatre, 1074 Budapest, Dohány u. 22-24.

Érzelmeink kezelése, önbecsülés és önértékelés a 21. században – női és férfi szempontból

Folytatjuk a nagy sikerű Éva Psziché Estek sorozatát!
Az idei év első estjén a hagyományokhoz híven ismét neves szakértők lépnek fel.
Most sem fogsz csalódni: megnevettetünk, elgondolkodtatunk, és új felismerésekkel térhetsz haza.
Gyere, érezd jól magad, és ha van kedved, kérdezz!

Early Bird jegyár március 22-ig: 3990 Ft
Az Éva Psziché Est jegyára március 23-tól: 4990 Ft

Előadók, Vendégek

Dr. Bombera Krisztina

Az est háziasszonya

Bővebben

Tari Annamária

Pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Előadó

Bővebben

Kozma-Vízkeleti Dániel

Család-pszichoterapeuta

Előadó

Bővebben

Péterfy Bori

Színésznő, énekesnő

Vendég

Bővebben

Dr. Bombera Krisztina

Dr. Bombera Krisztina – televíziós újságíró, tudósító, riporter, műsorvezető, végzettségét tekintve angol-amerikanisztika szakos bölcsész és jogász. Jelenleg az ATV Zrt. START című reggeli műsorát vezeti, továbbá a CNN magyar híradóját az ATV-n (Newsroom).
Élete negyedét az Egyesült Államokban töltötte tanulással vagy televíziós tudósítóként. Számos szervezetnél önkénteskedik, főleg emberi jogi ügyek mentén. Cégvezetőként nagyvállalatokat és nonprofit szervezeteket köt össze értékmarketing kampányokban, a globális szórakoztatóipar sztárjainak segítségével. Egy filozófus felesége, két gyermek édesanyja és egy macska gazdája.
Bezár

Tari Annamária

Pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus. Rendszeresen publikál és előadásokat tart.
Első könyve, mely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg, hasonló címmel, mint a VIVA TV-n hosszan futó műsora, mely ismertté tette.
2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, mely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja.
Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival.
2010-ben megjelent könyve az Y generációt helyezi a középpontba. 2011-ben írta meg Z generáció című kötetét, mely az információs korban élő kiskamaszok és kamaszok magatartásváltozásaival és a felnőtt társadalom működésével foglalkozik.
2013-ban Ki a fontos: Én vagy Én című kötete a magánéletünkben is mélyülő társadalmi nárcizmust és az online és offline tér kapcsolatát, hatásait elemzi az X generáció szempontjából.
Rád találni című kötete, mely Horváth Gergellyel közösen írt publicisztikáiból válogat, 2015 februárjában jelent meg. Ugyanez év decemberében Generációk online című művében az online tér és az emberi kapcsolatok változásait vizsgálja.
Bátor generációk című, 2017. decemberi könyvében a a 21. századi szorongásokat taglalja.
Bezár

Kozma-Vízkeleti Dániel

Család-pszichoterapeuta

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus.
Dolgozott Nevelési Tanácsadóban, egészségügyben, középiskolákban és humánerőforrás-fejlesztésben pszichológusként. Trénerként képesség- és szervezetfejlesztő tréningeket vezetett. Az elmúlt néhány évben több mint kétszázötven előadást tartott családterápia témában, szakmai és érdeklődő közönség előtt egyaránt. Magánrendelésén több mint másfél évtizede párokkal és családokkal dolgozik pszichoterapeutaként.
Önállóan vezet elméleti és módszertani tanfolyamokat, önismereti és szupervíziós csoportokat. Hetedik éve a Magyar Családterápiás Egyesület Etikai Bizottságának elnöke és a Családi Szolgálatok Ligája Alapítvány kuratóriumi tagja. A Matthias Corvinus Collegium Pszichológia Szakirányának szakmai vezetője, a Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ szupervízora.
Hat évig a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Magatartástudományi Intézetében orvosi kommunikációt és egészséglélektant oktatott, jelenleg a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézetének mesteroktatója, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, továbbá a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében oktat családterápiát, alkalmazott rendszerszemléletet, párkapcsolati jelenségeket és kapcsolati kommunikációt.
Bezár

Péterfy Bori

Színésznő, énekesnő

Színésznőként kezdtem a pályámat, sok izgalmas társulatban dolgoztam. Alapító tag voltam a Pintér Béla és Társulatában, aztán a legendás Krétakör Szinháznak voltam a tagja, amit négy év Nemzeti Színház követett Alföldi Róbert hívására.
Közben megalakult az első zenekar is, amiben énekeltem, az Amorf Ördögök, és aztán 2007-ben kiadtuk az első Péterfy Bori & Love Band albumot. Azóta a zenekar a legfontosabb az életemben, persze továbbra is játszom színházban szabadúszóként, és ha van időm, akkor forgatok is.
Van egy csodálatos kisfiam, aki most elsős.
Bezár

Témák – Előadások, beszélgetések

Érzelmeink kezelése, önbecsülés és önértékelés a 21. században – női szempontból

Nőnek lenni sokszor nem könnyű feladat, az érzelmekkel bánni pedig olykor nagy kihívást jelent. Bár úgy gondoljuk, hogy ismerjük önmagunkat, mégis előállnak olyan élethelyzetek, melyekben a fel nem ismert tudattalan érzelmek is ott húzódnak, és vezérlik a helyzetet. Amikor azt érezzük, hogy ugyanolyan szituációkba keveredünk, mindig hasonló problémákkal állunk szemben, akkor eljött az ideje annak, hogy megértsük, milyen érzelmi mintázat jellemző ránk és miért.
A női identitás, az anyaság, a párkapcsolat területe sosem véletlenül alakul a realitásban, a korai érzelmi tapasztalatok és mintázatok befolyásolják. Ráadásul az online tér és a közösségi média is komoly változásokat idéztek elő az érzések sokszínűségében és megélésében, mert hihetetlen gyorsan generálnak érzelmeket, melyek azonban sokszor illuzórikusak, tűzijátékszerűen robbannak be, majd el is tűnnek. A nőkre két ellentétes nyomás nehezedik: a hagyományos társadalmi elvárás, a családanya szerepe mellett az önérvényesítés – lehetőleg egy időben.

Előadó: Tari Annamária

Pszichoanalitikus, pszichoterapeuta

Érzelmeink kezelése, önbecsülés és önértékelés a 21. században – férfi szempontból

Napjainkban gyökeresen átalakul az életmódunk. Megváltoztak a kapcsolatteremtési és kapcsolattartási módjaink, a közösségi felületeken való jelenlétünk. Újragondoljuk a nemi – és velük szoros összefonódásban a kapcsolati – és családi szereposztást. Az életünk szinte minden területét érintő változások felforgatták önértékelésünket is: önbecsülésünk forrásai, tükrei, erősítői eltűntek, nehezen hozzáférhetőek, vagy teljesen más köntösbe öltöztek.
A változás – a korábbinál jóval szélesebb lehetőségek mellett – jóval nagyobb felelősséget is rak a személyekre: nekünk magunknak szükséges megalkotnunk, összegyűjtenünk, kitalálnunk, milyen fogalmak mentén határozzuk meg magunkat férfinak. Mi számunkra a siker és kiktől, hogyan várjuk ennek visszaigazolását? Az újragondolás egyik sarkalatos pontja épp érzelmeink felismerése és kifejezése terén jelentkezik. Mi, férfiak, mondhatni „tanuljuk” az érzelmek árnyalt kifejezését, és még nem mindig látjuk pontosan, mit nyerünk ebből.

A támpontok összegyűjtéséhez sok önreflexió és párbeszéd szükséges – egymással és nőkkel, generációk között, szakemberek és érdeklődők között. Erre kíván lehetőséget teremteni ez az alkalom, melynek részeként férfi szemszögből átgondoljuk, honnan indultunk, hol tartunk, merre haladunk. És hogy milyen érzéseink kapcsolódnak mindehhez...

Előadó: Kozma-Vízkeleti Dániel

Család-pszichoterapeuta

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Dr. Bombera Krisztina, Tari Annamária, Kozma-Vízkeleti Dániel és Péterfy Bori színésznő, énekesnő

A változtatás jogát fenntartjuk.

Programok

18:00
Kapunyitás
18:30
Érzelmeink kezelése, önbecsülés és önértékelés a 21. században – női szempontból, Tari Annamária előadása
19:00
Érzelmeink kezelése, önbecsülés és önértékelés a 21. században – férfi szempontból, Kozma-Vízkeleti Dániel előadása
19:30
Kerekasztal-beszélgetés: Dr. Bombera Krisztina, Tari Annamária, Kozma-Vízkeleti Dániel és Péterfy Bori
21:00
Kapuzárás

Támogatónk

Jegyvásárlás

Early Bird jegyár március 22-ig: 3 990 Ft
Az Éva Psziché Est jegyára március 23-tól: 4 990 Ft

Mit kapsz érte?
Két színvonalas, elgondolkodtató előadást, egy érdekes kerekasztal-beszélgetést, sok fontos és hasznos felismerést. Egy emlékezetes estét, ahol jól érzed magad. És ráadásként egy apró meglepetést...

Megveszem

Nézőink véleménye:

„Egy fárasztó munkanap után estem be a legutóbbi Éva Psziché Estre, és a végén úgy éreztem magam, mintha kicseréltek volna. Megnyugtatott, gondolkodásra késztetett, feldobott.”
„Ilyen pillanatok adják a lendületet a mindennapi élethez! Érzelmi és szellemi töltődésben volt részem. A közönség soraiban mintha a sorstársaim ültek volna. Utána még sokáig tűnődtem egy-egy gondolaton.”
„A férjemmel és a lányommal együtt mentünk el a novemberi Éva Psziché Estre. Mindhárman nagyon jól éreztük magunkat, és hazafelé sokat beszélgettünk a hallottakról. Napokkal később is emlegettünk egy-egy emlékezetes mondatot. Jót tett a családi kapcsolatainknak ez a közös program.”
Gyere el, érezd jól magad, kapcsolódj ki és töltődj fel!

Nézd meg videós ízelítőnket is néhány korábbi Éva Psziché Estről: