Tönkretették a nyaralásomat

Borítókép: Tönkretették a nyaralásomat Forrás: Getty Images
Ági csak pihenni akart, egy jót lazítani, abban a helyes kis észak-olaszországi kempingben, amit még tavaly nézett ki a barátnőjével. Elmeséli, ehelyett mi történt abban a pár napban.

„Nem tudom, ki volt már hasonló helyzetben. Egy éve elterveztük a legjobb barátnőmmel, hogy ezen a nyáron kocsiba vágjuk magunkat és meg se állunk Észak-Olaszországig, ahol korábban egy nagyon klassz kempinget néztünk ki, egy kisebb, tengerparti település közelében. Alig vártam már az indulást és hogy ott legyünk; a szabim előtti napokban kizárólag ez az utazás tartotta bennem a lelket.

Magam elé képzeltem, ahogy a sós tenger nyaldossa a lábunkat, esténként pedig kiülünk a sátrunk elé és helyi vörösbort kortyolgatva nyomjuk a végtelenített traccspartit. Elmesélem, ehhez képest mi történt.

Ember tervez - mondják.

Önző egy banda! – ez volt az első gondolatom, miután az első éjjelünk nagyrészt azzal telt, hogy a szomszéd sátorban bömbölő kisgyereket hallgattuk. Nem olyan volt, mint amikor baba panaszosan felsír egyszer-egyszer; ez az üvöltés periodikusan visszatért; a harmadik estére már szinte órát tudtunk volna igazítani hozzá. Az este fél 11 -fél 12 közötti egy órában ez a gyerek, bármit csináltak vele; végig nyomta a hisztit. . Sikított és kiabált úgy, mint akit nyúznak.

Nyilván egy sátor semennyire nem hangszigetel, ezzel felteszem a szülei is tökéletesen tisztában voltak – legföljebb nem érdekelte őket. De most őszintén, hogy lehettek ennyire tapintatlanok? Miért mentek el egyáltalán kempingezni, amikor tudják, hogy a csemetéjük éjjelente nem alszik? Ha pedig a gyerek vállalhatatlan viselkedése őket is meglepetésként érte, akkor miért nem mentek haza, mondjuk a második ilyen éjszaka után? Hogy legalább a többi ember, aki feltöltődni érkezett, pihenhessen végre?

Négy, azaz négy ilyen éjszakát bírtam, bírtunk.

Nem láttam értelmét vitába szállni velük, így aztán fogtuk magunkat a barátnőmmel és meg sem álltunk hazáig. Ezeket a sorokat már itthon, az erkélyemen ülve írom, egy pohár, gyöngyöző rozé társaságában. Bár a látvány kevésbé megkapó, de legalább az az előnye megvan, hogy élvezhetem a csendet, éjjelente legalábbis."

Nézegess olyan híres embereket a Galériában, akik imádnak kempingezni!