Az Éva Egészség különszám ezúttal a lelki épségünkre koncentrál

Borítókép: Az Éva Egészség különszám ezúttal a lelki épségünkre koncentrál
Őszi Egészség különszámunkban a lelki egészség kapta a legnagyobb szerepet. Alaposan körüljártuk, mi minden járulhat hozzá ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak, nyugodtak, kisimultabbak legyünk.

EVAEgeszseg_2018_2_PP_p68-69

Jót s jól

Minden hónapban alig várjuk, mit válaszol gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéseinkre Herczegh Tímea pszichológus, állandó szakértőnk. Mindig mond valami olyat, amiről legszívesebben még tovább fűznénk a beszélgetést – hát most felkértük egy hosszabb interjúra, hogy kifaggassuk, mitől lesz valaki jó szülő, és vajon jól jön-e otthon, ha anya egyben pszichológus is.

EVAEgeszseg_2018_2_PP_p28-29 Szeresd az agyad

Ugyanúgy, ahogy a mozgással karbantartjuk a testünket, az agyunkat is edzenünk kell, ha azt szeretnénk, hogy még sokáig fitt maradjon. Az agyunk edzésterve többek között szellemi kihívásokból, hosszú sétákból, társas kapcsolatokból, egészséges ételekből és természetesen sok mozgásból áll össze.

EVAEgeszseg_2018_2_PP_p72-73

A világ jobb hely, mint gondolnád

Néha az is elég lehet arra, hogy megváltoztassuk a környezetünkről alkotott képünk, ha nézőpontot váltunk. A hírek alapján úgy érzed, szörnyű világban élünk? Bebizonyítjuk, hogy nem így van: a világ valójában egyre jobb hellyé válik.

EVAEgeszseg_2018_2_PP_p100-101

Új szervünk: a mikrobiom

Mostanában egyre többet foglalkoznak vele, hogy nem vagyunk egyedül: egy egész sereg apróság él bennünk és rajtunk. Bár a baktériumok és mikroorganizmusok számunkra láthatatlanok, hatásuk annál inkább érzékelhető: képesek befolyásolni például pszichénk állapotát, vagy azt, hogy milyen ételeket kívánunk.

EVAEgeszseg_2018_2_PP_p84-85

Voltam már jobb bőrben is

40 felett nemcsak a ráncaink és testi-lelki problémáink száma nő meg, hanem az egészségi állapotunkra vonatkozó megjegyzéseké is. Mit kezdjünk ezekkel? Szerintünk a legjobb recept ellenük a humor.

Az Éva Egészség október 12-től az újságárusoknál!