36 kérdés, amit feltehetsz, ha magadba akarsz bolondítani valakit

szerelem,kérdés,Te,psziché,párkapcsolat,pszichológus,youtube,galéria
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Pszichológusok állítják, hogy az emberek egymásba szerethetnek attól, hogy megosztják egymással a bensőséges gondolataikat és emlékeiket.

Jó hírünk van: a szerelemhez vezető út most már egészen zökkenőmentes! Nem, nem szükséges társkereső valóságshow-ban szereplésre adni a fejed – elég, ha az alábbi harminchat kérdést felteszitek egymásnak a kiszemelteddel. Pszichológusok állítják, hogy ettől bárki bárkibe fülig szerelmes lehet.

Azért nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik! Eleinte a kérdések egészen ártalmatlanok, mint például: „Szeretnél híres lenni?”, „Milyen lenne számodra a tökéletes nap?” vagy „Mikor énekeltél utoljára egyedül?” De aztán hirtelen mélyebbre ásnak: „Van titkos megérzésed arról, hogy hogyan fogsz meghalni?”, „Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?”

A mögöttes elképzelés az, hogy ezáltal megteremtitek egymás közt a meghittség és kölcsönös sebezhetőség légkörét, amely a szerelmi kapcsolatot táplálja. Általában, ha egyáltalán valaha is rászánjuk magunkat, hosszú hónapok kellenek ahhoz, hogy felfedjük a párunk előtt legmélyebb, legsötétebb gondolatainkat – most egy kicsit megelőlegezzük egymásnak a bizalmat.


Ők már csak tudják:

Az alább felsorolt harminchat kérdést eredetileg Arthur Aron pszichológus publikálta „Interperszonális közelség előidézése egy kísérletben” című tanulmányában. Azt vizsgálta, hogy vajon mennyire helytálló az az elmélet, miszerint az emberek egymásba szerethetnek attól, hogy megosztják egymással a bensőséges gondolataikat és emlékeiket. Hogy ezt bebizonyítsa, megkért 104 heteroszexuális és 38 leszbikus önkéntest, hogy párosával próbálják ki. A két résztvevő külön ajtón lépett be a kísérleti helyiségbe, helyet foglaltak egymással szemben és feltették egymásnak az egyre személyesebb és egyre bizalmasabb kérdéseket. Mit gondolsz, mi történt hat hónappal a kísérlet után? Ketten az alanyok közül házasságot kötöttek (és meghívták az egész kutatócsoportot a szertartásra)!

Aron kérdései, amelyek először 1997-ben jelentek meg, három éve tettek szert hatalmas népszerűségre, amikor Mandy Len Catron professzor asszony a New York Times-ban megírta, hogy egy ismerősével elvégezte a kísérletet. Az eredmény? Tádámmm: természetesen egymásba szerettek!

A legutolsó, és egyben legijesztőbb feladat: a két résztvevőnek négy percen keresztül egymás szemébe kell néznie! Catron ezt a következőképpen jellemzi: „Meredek lejtőkön siklottam le és veszélyes sziklákat másztam meg, de némán egy másik ember szemébe nézni négy percen keresztül ezeknél is izgalmasabb és borzongatóbb tapasztalatnak bizonyult.”

Kedved támadt kipróbálni? Eláruljuk a kérdéseket! Nincs más dolgod, mint fogni a kiszemeltedet – vagy bárki mást, aki szívesen részt vesz a játékban (Catron szerint az, ha az illető hajlandó a kísérletet kipróbálni, már fél siker, hiszen akkor nyitott rá, hogy beléd szeressen!) – és hozzálátni a kérdésekhez! És aztán…? Sose lehet tudni!


Beszélgetni jó, de nem mindig:

A 36 kérdés, amelytől bárkibe beleszerethetsz:

Első kérdéscsoport

1. Ha bárkit választhatnál a világon, kit látnál vendégül vacsorára?

2. Szeretnél híres lenni? Hogyan?

3. Mielőtt felhívsz valakit, végig szoktad gondolni, hogy mit fogsz mondani? Miért?

4. Milyen lenne számodra a tökéletes nap?

5. Mikor énekeltél utoljára egyedül? És más előtt?

6. Ha kilencven évet élhetnél egy harmincéves ember testi vagy szellem frissességével, melyiket választanád?

7. Van titkos megérzésed arról, hogy hogyan fogsz meghalni?

8. Nevezz meg három dolgot, ami szerinted közösnek tűnik kettőnkben!

9. Miért vagy a leginkább hálás az életedben?

10. Ha bármit utólag megváltoztathatnál a neveltetéseden, mi lenne az?

11. Meséljétek el egymásnak négy-négy percben életetek történetét a lehető legnagyobb részletességgel!

12. Ha holnap reggel egy új tulajdonság vagy képesség birtokában kelhetnél fel, mi lenne az?

kerdes,szerelem,te,psziché,párkapcsolat
forrás: Pixabay

Második kérdéscsoport

13. Ha egy kristálygömb elárulná az igazságot rólad: az életedről, a jövődről, vagy bármi másról, mit szeretnél megtudni?

14. Van-e olyan dolog, amit már régóta szeretnél megtenni? Eddig miért nem tetted meg?

15. Mi a legnagyobb dolog, amit az életed során elértél?

16. Mit becsülsz legtöbbre a barátságban?

17. Mi a legkedvesebb emléked?

18. Mi a legszörnyűbb emléked?

19. Ha megtudnád, hogy egy év múlva hirtelen meghalsz, változtatnál valamit az életeden? Miért?

20. Mit jelent számodra barátság?

21. Milyen szerepet játszik az életedben a szeretet és a gyengédség?

22. Felváltva mondjatok öt olyan dolgot, amit pozitív vonásnak láttok a másikban!

23. Mennyire jellemzőek a bensőséges, meghitt kapcsolatok családodban? Szerinted a gyerekkorod boldogabb volt, mint a legtöbb embernek?

24. Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?Harmadik kérdéscsoport

25. Mondjatok mindketten három igaz állítást többes szám első személyben! Például: „Mindketten úgy érezzük, hogy…”

26. Egészítsd ki a mondatot: „Bárcsak lenne valaki, akivel megoszthatnám…!”

27. Ha közeli barátok lennétek, mi az, amiről a másiknak fontos tudnia?

28. Mondd el a másiknak, hogy mit találsz benne rokonszenvesnek! Légy nagyon őszinte: fedj fel olyan dolgokat is, amelyeket nem biztos, hogy elárulnál egy olyan embernek, akivel csak most ismerkedtél meg!

29. Mesélj el egy kínos jelenetet az életedből!

30. Mikor sírtál utoljára egy másik ember előtt? És egyedül?

31. Mondj valamit, ami máris tetszik a másikban!

32. Szerinted van olyan téma, amivel nem lehet viccelni? Mi az?

33. Ha ma este meghalnál úgy, hogy addig már nem lenne lehetőséged senkivel beszélni, mi lenne az, amit nagyon bánnál, hogy nem mondtál el egy bizonyos személynek? Eddig miért nem mondtad el neki?

34. Tegyük fel, hogy a házad, benne minden ingóságoddal, kigyullad. Miután kimentetted a szeretteidet és a kisállataidat, még egyszer visszamehetsz és kihozhatsz egy tárgyat. Mi lenne az? Miért ezt választanád?

35. Az összes családtagod közül kinek a halála rázna meg legjobban? Miért?

36. Mondd el egy személyes problémádat és kérd a másik tanácsát! Kérj egyúttal arról is visszajelzést, hogy benyomása szerint milyen érzéseket vált ki belőled ez a probléma!


Ellenszenvből is fakadhat a szerelem - ezekben a filmekben így történik:

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Ellenszenvből sarjad a szerelem? Hat film, amiben pontosan így történik
Tovább olvasok
22 dolog, ami csak a felnőttfilmekben igaz a nőkre, a valóságban nem

Te is megfigyelted már, mennyi sztereotípiát zsúfolnak a felnőtteknek szánt filmekbe?

Tudjuk, mit teszünk idén ősszel – öt tévésorozat, amit alig várunk

A tévésorozatok aranykorában, amikor minden ősszel beszippantanak minket a színvonalasabbnál színvonalasabb sztorik és karakterek, ugyancsak nehéz volt kiválasztani az öt legígéretesebbet. De azért sikerült.

A szülői értekezlet valójában egy háromórás kabaré

Valahogy nagyon hamar eljött megint az idő, amikor nekünk, szülőknek is be kell ülni az iskolapadba kornyadozni... Ilyenkor csak úgy záporoznak a poénok – még ha nem is mindig annak szánták őket.

A kor csak illúzió – szívdöglesztő férfi modellek 40 felett

Egyeseknek igenis jót tesznek az eltelt évek. Amíg sok esetben a saját stílus megtalálására is hosszú éveket kell várniuk, úgy az érettség, a sárm is bizonyos kor felett érkezik meg igazán a férfiak életébe.

„Még 12 évünk van megmenteni a Földet” – mi ez az Extinction Rebellion és miért kelti itt a pánikot?

Mi a radikálisabb, egy partra sodródott bálnatetem a gyomrában harminc kiló műanyag hulladékkal vagy egy csapat aktivista, aki halottnak tetteti magát a köztereken? Az Extinction Rebellion ennél fontosabb kérdésekre is választ kínál, illetve követel.

Napi horoszkóp szeptember 19.: a Bikák az álmaikat igyekeznek megvalósítani, az Oroszlánok új lehetőség előtt állnak

Mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Tervezzünk telefontokot ajándékkal!

Ha egyedi tok tervezésére adjuk a fejünket, akkor alaposan nézzünk körül, mert nem mindig az a jó, ami a legolcsóbb. Egy igazán megbízható webáruház a legtöbb esetben rendelkezik referenciával, ahol a már elkészült munkáikat vehetjük szemügyre.

Hogyan észlelhető a túlterheltség?

Gyermekek esetén fontos, hogy a túlterheltség jeleit időben észrevegye a szülő. Szerencsére napjainkban sok gyermek sportol rendszeresen, sajnos azonban néha a komoly, feszített edzéstempó túlterheltséget okoz.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem