36 kérdés, amit feltehetsz, ha magadba akarsz bolondítani valakit

szerelem,kérdés,Te,psziché,párkapcsolat,pszichológus,youtube,galéria
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

P

Pszichológusok állítják, hogy az emberek egymásba szerethetnek attól, hogy megosztják egymással a bensőséges gondolataikat és emlékeiket.

Jó hírünk van: a szerelemhez vezető út most már egészen zökkenőmentes! Nem, nem szükséges társkereső valóságshow-ban szereplésre adni a fejed – elég, ha az alábbi harminchat kérdést felteszitek egymásnak a kiszemelteddel. Pszichológusok állítják, hogy ettől bárki bárkibe fülig szerelmes lehet.

Azért nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik! Eleinte a kérdések egészen ártalmatlanok, mint például: „Szeretnél híres lenni?”, „Milyen lenne számodra a tökéletes nap?” vagy „Mikor énekeltél utoljára egyedül?” De aztán hirtelen mélyebbre ásnak: „Van titkos megérzésed arról, hogy hogyan fogsz meghalni?”, „Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?”

A mögöttes elképzelés az, hogy ezáltal megteremtitek egymás közt a meghittség és kölcsönös sebezhetőség légkörét, amely a szerelmi kapcsolatot táplálja. Általában, ha egyáltalán valaha is rászánjuk magunkat, hosszú hónapok kellenek ahhoz, hogy felfedjük a párunk előtt legmélyebb, legsötétebb gondolatainkat – most egy kicsit megelőlegezzük egymásnak a bizalmat.


Ők már csak tudják:

Az alább felsorolt harminchat kérdést eredetileg Arthur Aron pszichológus publikálta „Interperszonális közelség előidézése egy kísérletben” című tanulmányában. Azt vizsgálta, hogy vajon mennyire helytálló az az elmélet, miszerint az emberek egymásba szerethetnek attól, hogy megosztják egymással a bensőséges gondolataikat és emlékeiket. Hogy ezt bebizonyítsa, megkért 104 heteroszexuális és 38 leszbikus önkéntest, hogy párosával próbálják ki. A két résztvevő külön ajtón lépett be a kísérleti helyiségbe, helyet foglaltak egymással szemben és feltették egymásnak az egyre személyesebb és egyre bizalmasabb kérdéseket. Mit gondolsz, mi történt hat hónappal a kísérlet után? Ketten az alanyok közül házasságot kötöttek (és meghívták az egész kutatócsoportot a szertartásra)!

Aron kérdései, amelyek először 1997-ben jelentek meg, három éve tettek szert hatalmas népszerűségre, amikor Mandy Len Catron professzor asszony a New York Times-ban megírta, hogy egy ismerősével elvégezte a kísérletet. Az eredmény? Tádámmm: természetesen egymásba szerettek!

A legutolsó, és egyben legijesztőbb feladat: a két résztvevőnek négy percen keresztül egymás szemébe kell néznie! Catron ezt a következőképpen jellemzi: „Meredek lejtőkön siklottam le és veszélyes sziklákat másztam meg, de némán egy másik ember szemébe nézni négy percen keresztül ezeknél is izgalmasabb és borzongatóbb tapasztalatnak bizonyult.”

Kedved támadt kipróbálni? Eláruljuk a kérdéseket! Nincs más dolgod, mint fogni a kiszemeltedet – vagy bárki mást, aki szívesen részt vesz a játékban (Catron szerint az, ha az illető hajlandó a kísérletet kipróbálni, már fél siker, hiszen akkor nyitott rá, hogy beléd szeressen!) – és hozzálátni a kérdésekhez! És aztán…? Sose lehet tudni!


Beszélgetni jó, de nem mindig:

A 36 kérdés, amelytől bárkibe beleszerethetsz:

Első kérdéscsoport

1. Ha bárkit választhatnál a világon, kit látnál vendégül vacsorára?

2. Szeretnél híres lenni? Hogyan?

3. Mielőtt felhívsz valakit, végig szoktad gondolni, hogy mit fogsz mondani? Miért?

4. Milyen lenne számodra a tökéletes nap?

5. Mikor énekeltél utoljára egyedül? És más előtt?

6. Ha kilencven évet élhetnél egy harmincéves ember testi vagy szellem frissességével, melyiket választanád?

7. Van titkos megérzésed arról, hogy hogyan fogsz meghalni?

8. Nevezz meg három dolgot, ami szerinted közösnek tűnik kettőnkben!

9. Miért vagy a leginkább hálás az életedben?

10. Ha bármit utólag megváltoztathatnál a neveltetéseden, mi lenne az?

11. Meséljétek el egymásnak négy-négy percben életetek történetét a lehető legnagyobb részletességgel!

12. Ha holnap reggel egy új tulajdonság vagy képesség birtokában kelhetnél fel, mi lenne az?

kerdes,szerelem,te,psziché,párkapcsolat
forrás: Pixabay

Második kérdéscsoport

13. Ha egy kristálygömb elárulná az igazságot rólad: az életedről, a jövődről, vagy bármi másról, mit szeretnél megtudni?

14. Van-e olyan dolog, amit már régóta szeretnél megtenni? Eddig miért nem tetted meg?

15. Mi a legnagyobb dolog, amit az életed során elértél?

16. Mit becsülsz legtöbbre a barátságban?

17. Mi a legkedvesebb emléked?

18. Mi a legszörnyűbb emléked?

19. Ha megtudnád, hogy egy év múlva hirtelen meghalsz, változtatnál valamit az életeden? Miért?

20. Mit jelent számodra barátság?

21. Milyen szerepet játszik az életedben a szeretet és a gyengédség?

22. Felváltva mondjatok öt olyan dolgot, amit pozitív vonásnak láttok a másikban!

23. Mennyire jellemzőek a bensőséges, meghitt kapcsolatok családodban? Szerinted a gyerekkorod boldogabb volt, mint a legtöbb embernek?

24. Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?Harmadik kérdéscsoport

25. Mondjatok mindketten három igaz állítást többes szám első személyben! Például: „Mindketten úgy érezzük, hogy…”

26. Egészítsd ki a mondatot: „Bárcsak lenne valaki, akivel megoszthatnám…!”

27. Ha közeli barátok lennétek, mi az, amiről a másiknak fontos tudnia?

28. Mondd el a másiknak, hogy mit találsz benne rokonszenvesnek! Légy nagyon őszinte: fedj fel olyan dolgokat is, amelyeket nem biztos, hogy elárulnál egy olyan embernek, akivel csak most ismerkedtél meg!

29. Mesélj el egy kínos jelenetet az életedből!

30. Mikor sírtál utoljára egy másik ember előtt? És egyedül?

31. Mondj valamit, ami máris tetszik a másikban!

32. Szerinted van olyan téma, amivel nem lehet viccelni? Mi az?

33. Ha ma este meghalnál úgy, hogy addig már nem lenne lehetőséged senkivel beszélni, mi lenne az, amit nagyon bánnál, hogy nem mondtál el egy bizonyos személynek? Eddig miért nem mondtad el neki?

34. Tegyük fel, hogy a házad, benne minden ingóságoddal, kigyullad. Miután kimentetted a szeretteidet és a kisállataidat, még egyszer visszamehetsz és kihozhatsz egy tárgyat. Mi lenne az? Miért ezt választanád?

35. Az összes családtagod közül kinek a halála rázna meg legjobban? Miért?

36. Mondd el egy személyes problémádat és kérd a másik tanácsát! Kérj egyúttal arról is visszajelzést, hogy benyomása szerint milyen érzéseket vált ki belőled ez a probléma!


Ellenszenvből is fakadhat a szerelem - ezekben a filmekben így történik:

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Ellenszenvből sarjad a szerelem? Hat film, amiben pontosan így történik
Tovább olvasok
Ebergényi Réka már nem görcsöl a csípőmérete miatt

Ebergényi Réka elképesztően sikeres modellkarriert tudhat maga mögött. Ma már inkább a hat és fél éves Mara körül forog az élete és egyáltalán nem görcsöl a csípőmérete miatt. Talán ennyi a titka annak, hogy 38 évesen jobban néz ki, mint valaha!

Ha eddig nem sikerült pont jó buggyantott tojást főznöd, most fog!

Kevesen vállalkoznak rá, hogy buggyantott tojást készítsenek, pedig nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek tűnik. Mutatunk három módszert, amivel otthon is abszolválhatod, maximum majd nem árulod el a vendégeidnek hogyan is készítetted.

Meghan Markle szigorú feltételekkel fogadott dadát Archie mellé

Királyi dada nem lehet akárkiból, ezt eddig is sejtettük, ám aki a sussexi hercegné feltételeinek akar megfelelni, annak rendesen össze kell kapnia magát. Megnéztük, mit lehet tudni arról, aki elnyerte ezt a bizalmi pozíciót a hercegi párnál.

Napi horoszkóp június 27.: az Ikrek romantikával tölthetik a napot, a Skorpiók elégedettek lehetnek a mostani helyzetükkel

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem