Ételek a valóságban és a plakátokon – leleplezzük a trükköket

ételek,reklámok,valóság,marketing Forrás: Getty Images
Sajnos nem mindig azt kapjuk, amire vágyunk. Így van ez az éttermi kajákkal is, amiknek a valóságban sokszor vajmi köze sincs a plakátokon szereplő ínycsiklandó harapnivalókhoz. A kérdés már csak az: vajon megkívántad volna őket, ha nem lennének ilyen művészien felturbózva?

Emlékszel még az Összeomlás című film egyik híres jelenetére, amikor Michael Douglas betér egy burgerezőbe és egy olyan hamburgerrel szúrják ki a szemét, ami tényleg köszönőviszonyban sincs a plakáton látott verzióval, ezután pedig annyira elgurul a gyógyszere, hogy fegyvert ránt? Szerencsére ez azért ritkán fordul elő a valóságban…

Természetes, hogy a cégeknek az a céljuk, hogy minél többet eladjanak a termékükből, így nem csoda, ha ilyen trükkökhöz folyamodnak.

Foodstylistként és hétköznapi fogyasztóként mindkét oldal álláspontját megértem. Munkáim során mégis igyekeztem épp csak annyira csinosítgatni az ételeket, hogy senki ne érezze magát átverve, ha készhez kapja az adott ételt. Pedig ha tudnád, mennyi szuper trükköt alkalmazhattam volna. A videó első 4 percében ezekről láthatsz egy kis bemutatót!

12 reklámszlogen, amiből akár tök jó matra is lehetne: