Egy 32 éves nő lesz az új észak-koreai diktátor?

kim jodzsong,észak-korea
Forrás: Twitter / @JordenRevels

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Az internet népe egészségtelenül rá van kattanva a mostani, ámbátor sokak által halottnak hitt észak-koreai vezető, Kim Dzsongun húgára, Kim Jodzsongra.

Túl régóta senyvedünk karanténban és nincs jobb dolgunk? Ki tudja, de egyvalami tény: amióta az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun halálhírét keltették, azóta a twitteren eléggeé trending topik, mármint gyakran felbukkan az ő 31 éves húga. Kim Jodzsong igen komoly rajongótábort is gyűjtött az elmúlt napokban, pedig az ég szerelmére, a Föld egyik legkeményebb diktatúrájának befolyásos személyiségéről van szó!

Olvasd el ezt is!

Mint közismert, Észak-Koreából, főként annak elitjéről igen ritkán szivárognak ki megbízható hírek; a múlt héten a nemzetközi hírszerzők arra utaltak, hogy a diktátor egy szívműtét után rossz egészségi állapotban van. Még a nagyapja emlékére rendezett születésnapi felvonulást is kihagyta április 15-én. Egyre több olyan híresztelés kapott szárnyra, miszerint a vezető már el is halálozott – megjegyzendő, hogy még ő is csak 36 éves. Vasárnap a CNN észak-koreai hivatalos közleményekre hivatkozva arról tudósított, hogy Kim „él és jó egészségnek örvend”.

Természetesen épp az észak-koreai vezetés titkolózása volt az, amely még jobban felszította a Kim haláláról szóló találgatásokat. És a következő lépés már magától értetődött: ki lesz az utóda? Csak nem a húga, Jodzsong, aki, ha az értesülések nem csalnak, a harmincas évek elején jár? Arról is szólnak pletykák, miszerint Kim Jodzsongot arra nevelték, hogy addig kormányozza az országot, amíg Kim Dzsongun most tíz év körüli (?) fia elég idős nem lesz ahhoz, hogy átvegye a hatalmat.

Akárhogy is, a Twitter már most tele van Kim Jodzsong-mémekkel, amelyek a jövőbeli diktátorasszonyt (ha igaz…), anime-hősként ábrázolják. Itt például Jodzsong egy kenyérdarabbal a szájában rohan, „hogy le ne késsen az elfogott disszidensek kivégzéséről”:

és ugyanennek az anime változata: „Helló, Kim Jodzsong a nevem és éppen késésben vagyok első diktátori munkanapomról.”

De ez még nem minden: a twitterezők fancameket is késztenek Jodzsongról; rövid mémvideókat, amelyeket általában K-popsztárokról (segítünk: ők Dél-Koreából valók) szoktak készíteni:

Más júzerek Azulához, az Avatár – Aang legendája egyik főgonoszához hasonlítják Jodzsongot, aki megörökli a trónt bátyjától és segít apjának megszállni más királyságokat:

Egy szó mint száz, valóságos szuperhősnőként, popkulturális ikonként ábrázolják a diktátor húgát, aki csak azért, mert egy fiatal nő, semmivel sem kevésbé zsarnok, mint a bátyja. Sőt, magas rangú tagja az észak-koreai propagandagépezetnek, aki egyszer az észak-koreai katonai gyakorlatok ellen tiltakozó Dél-Koreát „gyávaságában ugató kutyának” nevezte. Ennek ellenére ő volt az észak-koreai diktátorcsalád első tagja, amely járt Dél-Koreában, amikor részt vett a 2018-as téli olimpiai játékok megnyitóján Phjongcshangban. Emellett úgy tudni, ő az egyik első számú felelőse az Egyesült Államokkal úgy-ahogy fenntartott diplomáciai kapcsolatoknak is.

via mashable.com, wired.it


Hol a zsarnokság van… 5 korszakalkotó film sötét történelmi figurákról:

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Hol a zsarnokság van… 5 korszakalkotó film sötét történelmi figurákról
Tovább olvasok
Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kép
A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem