A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Borítókép: A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt Forrás: GettyImages
Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947 óta házasok. Mondanunk sem kell, kapcsolatuk e 73(!) év alatt megélt számos hullámvölgyet és próbatételt, ám ők mindig is kitartottak egymást mellett. Először 1939-ben találkoztak, ekkor II. Erzsébet mindössze 13 éves volt, ám a történet szerint azonnal beleszeretett a sármos hercegbe. A fiatalok ezután levelezni kezdetek, 4 évvel később pedig Fülöp már nem számított váratlan vendégnek a királyi udvarban, szerelmük is ekkor bontakozott ki, és mikor Erzsébet végre betöltötte a 21-et, összeházasodtak.

Ebből a rövid, ám annál egyértelműbb love story-ból joggal következtethetnénk, hogy Erzsébet királynő életében Fülöp herceg az egy és örök, ami valószínűleg így is van, de ez még nem jelenti azt, hogy fejét házassága előtt nem csavarta el más is.

Forrás: GettyImages

Legalábbis ez derül ki egy a királynő unokatestvérének, Diana Bowes-Lyonnak küldött levélből. A levél a királynő 1945-ben írta, melyekben szó esik egy bizonyos Roddy Macleod-ról, akit Erzsébet ezzel a rövid, ám annál lényegre törőbb leírással jellemzett:

...Olvasd tovább a cikket a joy.hu oldalra kattintva!