Mi az az erotikus aksi? Szexológusaink elmondják, hogyan töltsd fel

erotika,intimitás,pár,hálószoba,ágy,szex
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

"

"Tizenöt éve férjnél vagyok. Nagyon megtetszett egy új kollégám, hónapokon keresztül kerülgettük egymást, sokat őrlődtem, belevágjak-e egy titkos viszonyba, ám végül visszaléptem: nem lennék képes megcsalni a férjemet. De megmondom őszintén, most valahogy olyan üresnek érzem magam. Próbálok visszazökkenni az eredeti kerékvágásba, de elég nehezen megy. Sokszor olvastam a jó tanácsot: ilyen helyzetben 'forgasd bele az új szexuális energiákat az alapkapcsolatodba'. De azt hogyan kell?" – kérdezte olvasónk.

Ez a cikk az Éva egy korábbi lapszámában jelent meg először.

A kérdésre KINCSES GYÖRGYI tanácsadó szakpszichológus, szexuálpszichológus és SARKADI BÁLINT szexológus tanácsadó, pszichológus válaszoltak. Céljuk segíteni a hozzájuk fordulókat boldogabb párkapcsolatuk és élvezetesebb szexuális életük kialakításában. intimtanacsadas.hu


Van egy fogalom, amit mi gyakran használunk: az erotikus aksi. Töltögetjük, töltögetjük, ahol tudjuk. Elsősorban, jó esetben otthon. Sokszor elfelejtjük, hogy mi magunk vagyunk az egyik legfontosabb forrás.

Ha nem érezzük magunkat vonzónak (és nem is dolgozunk azon, hogy azok legyünk), ha a szex még csak eszünkbe sem jut, ne csodálkozzunk azon, ha a bennünket körülvevő „erotikus aura” elszürkül.

A legjobb persze az, ha a saját társunk pozitív visszajelzései, csillogó tekintete, egy-egy futó érintése is tartja bennünk a szintet. Na meg persze maguk a szexuális együttlétek. Igen, tudjuk, tizenöt év után, munka, gyerekek, háztartás és az élet számtalan egyéb terhe mellett a szex sokszor az utolsó helyre csúszik a teendők listáján (vagy olykor esetleg a hátad közepére se kívánod). Mégis érdemes törekedni arra, hogy a férjeddel a szeretkezések száma ne csökkenjen a kritikus szint alá (hogy aztán előbb-utóbb teljesen megszűnjön). Minden pár életében máshol van ez a lélektani határ: heti egy vagy havi kettő vagy félévente három?

Az a tapasztalatunk, hogy az adott szint alatt valahogy távolság költözik a felek közé, már nem mernek, nem tudnak, nem akarnak kezdeményezni, mellesleg már nem is beszélgetnek annyit, nem érdeklődnek egymás iránt, nem bújnak össze csak úgy, egyszóval: megszűnik közöttük az intimitás. Lemerül az erotikus aksi. Ilyenkor könnyen elcsábulunk, hogy külső töltőt keressünk, és egyszer csak nyitottabbá válunk a kollégák bókjaira.

Úgy látjuk, az intimitás eltűnésére a nők érzékenyebbek, és gyakran előfordul, hogy bár a megélt hiányérzet nem kizárólag szexuális jellegű, mégis egy szexkalandba hajszol bennünket. Talán veled is ez történt, de az utolsó pillanatban megtorpantál. Hogy mit tehetsz most? Érdemes elgondolkoznod azon, hogy mi hiányzott a férjeddel való kapcsolatodból. Egyáltalán: vele szeretnél maradni? Fő az őszinteség! Üljetek le és mesélj neki arról a hiányról, amit érzel.

Akár azt is elmondhatod, hogy megérintett valaki, de te nem vele, hanem a társaddal akarod megélni a vágyott élményeket.

Ismerünk olyan eseteket, ahol egy ilyen beszélgetés felrázta a majdnem megcsalt felet, és elkezdett jobban odafigyelni a társára. Persze a kapcsolat megújítása nem egyemberes feladat. Mindkettőtöknek erőfeszítéseket kell tennetek érte. Azt is megkockáztatjuk, hogy a szexuális együttléteket eleinte érdemes – a szó legjobb értelmében – „erőltetni”, amíg ismét megszokottá nem válik a korábbi élmények gyakorisága. Beszélgessetek, érdeklődjetek a másik iránt, mondjatok egymásnak szépeket. Egy szó, mint száz, töltsétek az (erotikus) aksitokat. Együtt.

Tovább olvasok
Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

4 tökéletes szín amit nyári esküvőn viselhetsz

A nyár nem csak a kánikula, de az esküvők szezonja is. Fehéret, feketét nem illik viselni, iratlan szabály, hogy pirosat sem, mert nem szokás túlöltözni a menyasszonyt. Mutatok négy színt, amivel biztos nem lősz mellé és konkrét ruhákat is ajánlok a webshopokból.

Egy mozdulattal keverheted ki a legolcsóbb ablaktisztítószert

Ujjlenyomat, por, sár, esőnyomok. Te milyen vegyszert használsz ellenük: bolti ablaktisztítót, ecetet, alkoholt? Ha épp egyik sincs otthon, nekünk is van egy tuti tippünk.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem