Ennyire nehéz nyelv a magyar egy amerikai tanulmány szerint

Borítókép: Ennyire nehéz nyelv a magyar egy amerikai tanulmány szerint Forrás: getty images
Mit gondolsz, mennyire lehet nehéz megtanulni magyarul?

Szinte biztosan mindenki tisztában van vele, hogy páratlan anyanyelvünk bizony nem kis fejtörést okoz más nemzetek szorgos nyelvtanulóinak. Nem semmi azonban, hogy egy új amerikai tanulmány 4 különböző kategóriára bontja a világ nyelveit nehézségi szint szerint, egész pontosan azt mérlegelve, hogy egy angol ajkú ember számára melyeket a legnehezebb elsajátítani.

Forrás: getty images

Ennek megfelelően az 1-es kategóriába tartoznak az úgynevezett világnyelvek, vagyis amelyek valamilyen rokonságot mutatnak az angollal. Ezek a kimutatás szerint a következők: dán, holland, francia, olasz, norvég, portugál, román, spanyol, svéd. Azért ebben a listában is van már olyan, amin kicsit ledöbbentünk.

A 2-es kategóriába kerültek azok a nyelvek, amelyeket valamivel tovább tart elsajátítani, a tanulmány számítása szerint nagyjából 36 hét szükséges ehhez. Ebben kapott helyet egyebek mellett a német, a maláj vagy az indonéz nyelv is.

A 3-as kategóriába a "nehéz nyelveket" sorolták, és bármilyen meglepő, de a magyar nem az extra nehéz csoportba jutott, hanem "csak" ebben a kategóriában birtokol előkelő helyet. Eme listának megfelelően 49 másik nehéz nyelv közé vagyunk besorolva, olyanok mellett mint az észt, a görög, a cseh vagy a finn.

Akikben ezután felmerül a kérdés, hogy "de akkor mégis melyik nyelvek a legnehezebbek az amerikaiak szerint?", azoknak most eláruljuk, hogy az úgynevezett "szuper nehéz nyelvek" kategóriájába a következők kerültek be: arab, kínai, japán, koreai. Azért talán mégsem bánjuk, hogy ott vagyunk a középmezőnyben.