A Skanzen először csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához! Miklósa Erika időutazásra invitál mindenkit!

Borítókép: A Skanzen először csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához! Miklósa Erika időutazásra invitál mindenkit!
Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök.

Az eseménysorozat idén már több mint 20 éves, az évek alatt egyre több fiatal vesz részt a programokon, ami egyre „trendibbé” teszi a múzeumba járást.

A Skanzen idén először csatlakozik az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez, a Múzeumok Éjszakájához!

Van egy múzeum Szentendrén, ahol nem csak megtekinthetjük a múlt tárgyait, hanem mi magunk is belecsöppenthetünk a múltba. A Skanzen egy újabb résszel bővült: egy székely kisvárosban járhatunk-kelhetünk, ahol élő történeteken keresztül ismerkedhetünk meg az erdélyi élettel.

Igazi időutazásban vehetünk részt: korhű ruhákba öltözhetünk, biliárdozhatunk, megkóstolhatjuk a legfinomabb kávékat és süteményeket, piknikezhetünk, táncmulatságon vehetünk rész, szerelmi jóslást készítetthatük magunknak, de akár szerelembe is eshetünk, hiszen a Múzeumok éjszakáján bármi megtörténhet.

Nézd meg a lenti videót! Miklósa Erika időutazásra invitál mindenkit!

Az esemény hivatalos oldala – a www.muzej.hu – a részletes programkínálattal június elején indul. Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek lesznek majd az események, mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

Gyerekkel múzeumban? Naná! A lenti galériánkban megmutatjuk, hogy hogyan készülj fel egy gyerekekkel tervezett múzeumlátogatásra