Borítókép: Hétvégi programajánló: Űzzük el a telet! Forrás: Canva (fizkes)

Hétvégi programajánló: Űzzük el a telet!

Elérkeztünk a farsangi időszak utolsó hetéhez, amit idén is csupa szuper programmal ünneplünk meg. Ajánlataink között lesz könyves karneváli program, múzeumi farsangi mulatság és füvészkerti farsang, de egy különleges névnapi eseményről is tudósítunk és kikukkantunk egy kicsit a természetbe is.

Farsangi fantaszta – Családi program a Kiscelli Múzeumban

A Kiscelli Múzeum farsangi családi délutánján egy igazi bűvésztől, Kelle Botondtól leshettek el látványos trükköket, és felavatásra kerül a léghajóhoz készült VR szemüveg is, melyet elsők között próbálhattok ki! A kiállításhoz kapcsolódó Barangoló workshopon állatfejes álarcokat és jumping jack-et készíthettek, a Kiscelli Nyomdában mutatványosok szórólapjainak grafikáiból saját képeslapokat lehet nyomtatni. Mindeközben a kiállítás készítői szórakoztató és szakmai vezetéseket tartanak a Show és Business Pest-Budán című kiállításban. Aki pedig a jelmezversenyre is benevez, cirkuszi csokicsomaggal térhet haza.

Könyves farsang a Pagonyban

A farsang utolsó hétvégéjén fergeteges karneváli buli vár mindenkit a legújabb Pagony mesékkel a Pagony Bartók Béla úti helyszínén. A gyerekek kedvenc Pagonyos szereplőknek, vagy az eseményen bemutatkozó mesehősök bőrébe bújhatnak, legyenek rókák, robotok, denevérek, kígyók! Az eseményen interaktív programokon keresztül mutatkoznak be a Pagony legfrissebb könyvei: választhattok felolvasással egybekötött interaktív játékok, kézműves foglalkozások, robotos drámajáték és Babaróka táncház között. Vagy az összes programon részt vehettek egymás után.

Farsang a Füvészkertben

Óriási mulatsággal készülnek kicsiknek és nagyoknak február 27-én 10:00 és 16:00 óra között a Füvészkertben. A minden hónapban megújuló Öko Zsibongó izgalmas meglepetéseket tartogat a látogatói számára. A farsang a móka és a kacagás ünnepe, a tél elűzése, a nagyböjt előtti nagy alakoskodás. Ez lesz a tematikája az e havi játék állomásainak is. Az ismeretterjesztő játék mellett lesz néptánc, körtánc, reneszánsz tánc is. A karneváli hangulatot a Madách Színház művészei garantálják. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.

Elemér-nap a kastélyban

Ismeritek herceg Egérváry Elemért? Ő a Gödöllői Kastély padlásának lakója, aki jól ismerte a királyi család történetét és a lakók mindennapjait. Első naplója 2010-ben került elő a gödöllői kastély padlásáról. A kötetet azóta még kettő követte. Névnapján minden évben nagy ünnepséget csapnak a kastélyban, nem lesz ez máshogy idén sem. A programok között szerepel Országos Plüssegér-találkozó, naponta több alkalommal Elemér-túra, papírszínházi előadás, találkozás Erzsébet királynéval és egész napos izgalmas játékok.

Irány a természet!

A Dinnyési-fertő Madárdal tanösvényének madáretetőjénél ezen a hétvégén ragadozó madarak megfigyelésére lesz lehetőségetek. A látogatók szeme elé kerülhet például parlagi és réti sas, egerészölyv, barna rétihéja és holló. Kis szerencsével nagy őrgébiccsel is megismerkedhettek a madáretetőnél. Nagy szerencsével pedig akár a téli vendég kékes réti héját is láthatjátok vadászat közben. És ha még ennél is nagyobb szerencsével jártok, akkor a fertő felett kódorgó fekete sast is megfigyelhetitek. A madárnézés alkalmával 2-4 km-es túrára készüljetek.

Még több programajánlóért látogass el a Szélforgó - gyermekprogram-ajánló oldalára!