Borítókép: Tippek, mit csináljatok az év első igazi, nyári hétvégéjén Forrás: Szélforgó

Tippek, mit csináljatok az év első igazi, nyári hétvégéjén

Lassan eljön az a nap is, amikor már nem azért maradnak otthon a gyerekek, mert online tanítás van, hanem egyszerűen megérkezett a régi, jó nyári szünidő. De már most indulnak a fesztiválok, itt a szabadtéri családi napok és gyerekelőadások ideje, amelyekből most egy csokornyit át is nyújtunk nektek!

BFZ ingyenes családi nap Aquincumban

Ingyenes családi napot rendez a Budapesti Fesztiválzenekar június 12-én az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal. A népszerű Kakaókoncert, Zenevár és Hangszerkóstoló mellett a BFZ új évadra szóló bérleteit és – első alkalommal – jegyeit is meg lehet venni a szombati eseményen. Sőt, a rendezvény során a múzeum kiállításai is ingyenesen tekinthetők meg.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/bfz-zenei-vasar-es-csaladi-nap/196976/

Forrás: Szélforgó

Impró hétvége az egész családnak

A Momentán társulat ezen a hétvégén vár mindenkit, aki már próbálta az imprót és azt is, aki még nem. Mindenkit, aki szeretne kikapcsolódni, vagy aki végre aktívan töltené a napjait. Szabadtér, nyár, közösség, játék, élmények, szeretet, vidámság: Momentán-élmény egy teljes hétvégén át az egész családnak, ovisoknak csakúgy, mint kiskamaszoknak. Kisebbeknek például Öko-Mesekuckó és Eszter-lánc mesezenekar koncert, nagyobbaknak óriásbuborék és impróworkshop. Meg persze sok minden más.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6Im1vbWVudFx1MDBlMW4ifQ%3D%3D

Forrás: Szélforgó

Újra ingyenes gyerekelőadások a Margitszigeten

Idén ismét szerveznek ingyenes szabadtéri gyerekelőadásokat a Margitszigeten. Szombatonként a Margitszigeti Szabadtéri Színpaddal szembeni szabad területen, vasárnaponként pedig a Szent Margit kolostorromoknál várják az érdeklődőket. Érdemes már most végigböngészni a nyári programot, mert az eddigiektől eltérően az előadásokra előzetesen regisztrálni kell. Tehát ha nem szeretnétek lemaradni, akkor mindenképpen foglaljátok le időben a helyeteket!

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImludGVyYWt0XHUwMGVkdiBtZXNlc3pcdTAwZWRucGFkIn0%3D

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InN6ZW50IG1hcmdpdCBrb2xvc3RvcnJvbW9rIn0%3D

Forrás: Szélforgó

Fesztivál Kapolcson

Ha már nem bírjátok ki a Művészetek Völgyéig, és most azonnal lemennétek fesztiválozni Kapolcsra, jó hírünk van: ezen a hétvégén rendezik a faluban a családias hangulatú Bondoró Utcaszínház Fesztivált. A gyerekek nagy örömére közös meseestet tart majd Danny Bain és Ágoston Béla. Marék Veronika két ismert figurája, Boribon mackó és Annipanni is a Bondoróra jön, és gyermekdalokon keresztül mesélik el történeteiket Mórocz Adrienn tolmácsolásában. És biztos, hogy a Langaléta Garabonciások is ott lesznek, méghozzá Háry Jánossal karöltve.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImJvbmRvclx1MDBmMyJ9

Forrás: Szélforgó

Örökbefogadó és családi nap a Népligetben

Már régóta szeretnétek állatot örökbe fogadni, de nem jutottatok döntésre? Szeretnétek minden információt egy helyen megszerezni az örökbefogadásról, esetleg örökbefogadható állatokat is megismerni? Akkor érdemes most szombaton ellátogatni a Népligetbe, a Planetárium melletti területre, ahol a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat egész napos örökbefogadó és családi napot tart. Itt nem csak a kérdéseitekre kaphattok választ, de bemutatókon, előadásokon is részt vehettek, a gyerekek megismerkedhetnek a felelős állattartás alapjaival, a felnőttek pedig többek között megtudhatják, hogy mire kell különösen odafigyelni az állatok és gyerekek kapcsolatában.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/orokbefogado-es-csaladi-nap/197005/

Forrás: Szélforgó

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!