Hét társasjáték, amit távüzemmódban is játszhattok egymással

monopoly,társasjáték,skype Forrás: Getty Images
Az össznépi #maradjotthon közepette a kapcsolattartás egyik legkézenfekvőbb formája a közös játék! Csakhogy jó néhány kedvenc játéknál konkrét technikai akadályok lépnek fel, ha azokat nem egy háztartásból játsszák. Elmondom, hogy melyik problémát hogyan lehet áthidalni.

Persze a legtöbb kártyajátéknak, sakknak és egy csomó táblás társasjátéknak is van többszereplős online változata, mi több, telóra letölthető alkalmazás is. De azt hiszem, nem vagyok egyedül azok között, akik igyekszenek analóg módszereket választani abban az időszakban, amikor a járvány miatt az egész világ otthon ül, hovatovább a hétköznapjainkat minden eddiginél jobban leuralják a digitális megoldások. Már csak azért is, mert

  • a gyerekeknek is tudniuk kell, hogy milyen jó dolog egy háromdimenziós kockát vagy fabábut kézbe fogni
  • hátha így súlyos másodpercekkel csökkentjük a képernyőbámulással töltött időt, és
  • az is előfordulhat, hogy a család némely tagjai még nem annyira kenik-vágják az online játékokat.

Most tehát olyan megoldásokat gyűjtöttem össze, amelyek kombinálják a táblás játékokat a skype-pal vagy más videochat-alkalmazásokkal (az egyszerűség kedvéért skype-nak nevezem ezeket, bár én magam sem azt használom).

Tipp: Ha táblás játékot játszotok, abban a háztartásban, ahol a tábla van, valaki plusz egy telefonnal is csatlakozzon mondjuk a Zoom konferenciával és ennek a telefonnak a kamerája mutassa a táblát.

Szóval a galériában megtaláltok néhány kipróbált, skype-on játszható társasjátékot: