Szuper októberi programok gyerekkel

Borítókép: Szuper októberi programok gyerekkel Forrás: pixabay.com
Ezen a héten sem panaszkodhatunk a családi programfelhozatalra és mivel szebb idő ígérkezik, mint az előző hétvégén, így számos szabadtéri program is szerepel a kínálatban. Mindjárt az elején ajánlunk egy olyan eseményt, amelyen már csak ezen a hétvégén vehettek részt, majd állatos, történelmi és járműves programokkal folytatjuk a sort.

Utolsó lehetőség: elérkezett a záróhétvége!

Október 2-áig látogatható a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása, a "Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik" című tárlat az Északi Járműjavítóban. A záróhétvégén különleges LEGO vasúti terepasztal és családi tárlatvezetések is várják az érdeklődőket. A kiállításról szóló élménybeszámolóval pedig most nyereményekre is lehet pályázni! További információkat a https://azeszaki.hu/hu oldalon találtok.

Forrás: Szélforgó

Állatok világnapja

1931 óta minden év október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján ünnepeljük az állatok világnapját. Ferenc, az állatok védőszentje, a legenda szerint nem csak szerette az állatokat, de érett is a nyelvükön, sőt prédikált is nekik. Jó alkalom lehet ez a családban arra, hogy elbeszélgessetek a gyerekekkel a felelős állattartásról, és részt vegyetek valami olyan közös programon, amely így vagy úgy, de az állatokhoz kapcsolódik. A Noé Állatotthonban az állatok világnapja mellett a vegetarianizmus világnapját is megünneplik, de izgalmas programokkal készül a többek között Budakeszi Vadaspark, a Csili Művelődési Központ és a Rex Állatsziget is.

Forrás: Szélforgó

Barbár Családi Nap

Október első hétvégéjén ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül. Kelták, markomannok, szarmaták és gepidák építik fel táboraikat, hogy megismertessék veletek a Kárpát-medencében a római hódítás előtt és után megtelepedő népek történetét, valamint sokszínű kultúráját és szokásait. Hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, ókori mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének bepillantani a barbárok izgalmas világába.

Forrás: Szélforgó

Európai Madármegfigyelő Napok

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az október első hétvégéjére meghirdetett eseménysorozat jobbnál-jobb szabadtéri programokat tartogat idén is. (Arról nem is beszélve, hogy a madármegfigyelést egy rövidebb-hosszabb családi túrával is összeköthetitek.) Madaras programokkal várnak benneteket ezen a hétvégén többek között a Soroksári Botanikus Kertben, Esztergomban vagy a Jági-tónál. Dinnyésen egész napos madárkavalkáddal készülnek.

Forrás: Szélforgó

Ferihegyi Ikarus Találkozó

Ajánlónk végén – ahogy az elején is - a járművek szerelmeseinek szeretnénk kedveskedni, hiszen ismét lesz két olyan nap az Aeroparkban, amikor nem csak a régi repülőgépek játsszák a főszerepet. A legendás Ikarus gyár mintegy 30 autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be október 1-jén és 2-án a ferihegyi repülőmúzeumban. A kiállítás mellett élménybuszozás is zajlik majd az Aeropark és az 1-es Terminál között. Az idősebbek így nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig átélhetik az igazi Ikarus-élményt.

Forrás: Szélforgó