Borítókép: Szuper családi programok a szünidő első hétvégéjére

Szuper családi programok a szünidő első hétvégéjére

ÓIÓCIÓÁCIÓKÁCIÓAKÁCIÓVAKÁCIÓ És igen, ezen a héten valóban eljött az a nap is, amikor már nem azért maradnak otthon a gyerekek, mert online tanítás van, hanem egyszerűen megérkezett a régi, jó nyári szünidő és vele együtt az szezon első kánikulája. Így nem maradhat ki e heti ajánlónkból egy jó kis vízparti válogatás és persze még néhány klassz, hamisítatlan nyári családi program.

Esti családi túra

Pilisszentiván térségében izgalmas esti mesetúrára invitálja a családokat a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A túra nyomvonalán több állomást alakítanak ki, melyek mindegyike az esti erdő különleges világából tár fel egy-egy érdekes részletet. A séta folyamán megismerkedhettek az erdei állatok világával, végezhettek esti lepkemegfigyelést, és belekukkanthattok a Jági-tó lakóinak rejtett életébe. Sőt, egy kis szerencsével, a túra során a szentjánosbogarak táncában is gyönyörködhettek.

A programot a Szélforgón ITT találod!

Ingyenes ünnepi hétvége Tatán

A Tatai Kenderke Néptáncegyesület június harmadik hétvégéjén idén újra megrendezi a Tatai Sokadalmat az Angolkertben. A népművészeti fesztivál június 18. és 20. között a Szabadtéri Színpadon és környékén várja majd az érdeklődőket. A színpadi előadások a nézőtérről, a Borteraszról vagy akár a domboldalról saját plédről is megtekinthetőek lesznek, míg a gyermekek játszója, a gasztro és a vásár a Tisztáson és az azt körülvevő árnyas fák között kapnak helyet. A fellépők között szerepel Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes is.

A programot a Szélforgón ITT találod!

Új fesztivál Budapest határában

Jenő az élet apró örömeinek ünnepére invitál. Szeláví! néven új kisfesztivál indul Pilisborosjenő határában. A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat. A fesztiválterület csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. A festői látképen és a pompás levegőn túl azonban sokkal több mindent tartogat ez a hétvége a piknikezni vágyóknak. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár - ezek mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak.

A programot a Szélforgón ITT találod!

TOP 10 szabadstrand Budapest környékén

Budapesten és környékén, hacsak nincs saját úszómedencénk, kevés ingyenes fürdőzési lehetőséget találunk. A Dunánál viszont van néhány szabadstrand, amit érdemes kipróbálni a vakáció legmelegebb napjain. A Dunakanyar környékén számos helyen fürdőzhetünk ingyenes partszakaszokon, de a fővárostól délre indulva is találunk nagyon klassz fürdőhelyeket.

A programot a Szélforgón ITT találod!

Lazulós családi nap szuper programokkal

Ha ezen a hétvégén nem tudtok elszabadulni a fővárosból, akkor a József Attila-lakótelep Nagyjátszóterén megrendezésre kerülő családi napot ajánljuk a figyelmetekbe. A 10-től 16 óráig zajló rendezvényen népi játszóház és körhinta, kézműveskedés, pónilovaglás és lézerlövészet is szerepel a programok között. Az árnyas fák alatt felállított színpadon pedig fellép a Tűzmadarak, a Bartók Néptáncegyüttes és aCsurgó zenekar de bábelőadásokat is nézhettek a Nefelejcs Bábszínház, a Gardrób Művészeti Csoport és az Aranyszamár Bábszínház tolmácsolásában.

A programot a Szélforgón ITT találod!

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!