Számos új program vár most hétvégén is!

Borítókép: Számos új program vár most hétvégén is! Forrás: Szélforgó
Szerintünk minden gyerekes család leginkább egy programra vágyik ilyenkor januárban: egy kiadós szánkózással egybekötött hóemberépítős hógolyócsatára. Mi nagyon reménykedünk abban, hogy januárban még esik említésre érdemes mennyiségű hó. Addig is válogassatok friss, ropogós heti ajánlónkból.

Új műsor a Fővárosi Nagycirkuszban


Új év – új műsor: a Fővárosi Nagycirkusz január 14-én mutatja be Ice Kingdom – Jégkirályság jégcirkuszi showműsorát. Utoljára 2017-ben borult jégbe a manézs, az akkori nagy sikerre való tekintettel, valamint az intézmény bezárásának elkerülése érdekében újra egy jeges tematikájú műsorral készülnek, amelyet egy ukrán társulat tolmácsolásában élvezhet a közönség. A szünettel együtt 120 perces előadás varázslatos mesevilágba kalauzolja a közönséget, ahol a bűbájos lények nem csak piruetteket és jégtánc elemeket mutatnak be a jeges porondon, hanem lenyűgöző artistaszámokat és bájos kisállatokat is. A magyar cirkuszművészetet a világhírű Rippel Brothers képviseli emelőszámukkal. A Jégkirályság hangulatos, téli program, amelyhez a kabátban helyet foglaló közönségnek meleg teát szolgálnak fel.

Forrás: Szélforgó

Varázsvilág

Egy előadás erejéig a Nemzeti Táncszínházba is beköltözik a varázslat. Egy szekrény sok mindent rejthet, különösen akkor, ha rajta keresztül átléphetünk egy másik, mesebeli, varázslatos dimenzióba. A Varázsvilág főhőse egy játék világban próbál barátokat szerezni, és különféle bábokkal találkozik. Kiderül számára, hogy azoknak ugyanolyan érzelmeik vannak, közöttük ugyanolyan kötődések és kapcsolatok alakulnak ki, mintha emberek lennének, és egyikükkel talán még szerelembe is lehet esni. A produkció egy olyan mágikus világba kalauzol el minket, ahova mindnyájan szeretnénk egy kis időre elmenekülni a mindennapok elől. Ajánlott 5 éves kortól.

Forrás: Szélforgó

Pöttöm Party a jégen

Újra itt a PöttömParty! Rengeteg korcsolyázás, jégpingvinek, kézműves foglalkozások, ünnepi fények - ezek várnak titeket a Jégvilágban. És hogy a korizáson kívül milyen programok lesznek? Készíthettek téli díszeket újrahasznosított anyagokból, vagy akár farsangi álarcokat is, és az egyik nagy Pöttömkert kedvenc, a csillámtetoválás sem maradhat el! Rengeteg szép téli mintával készülnek, hogy hazavihessétek a Park csillogását. A Jégvilágban több újdonsággal is találkozhattok majd: a domb mögötti területen játszósarkot alakítottak ki a kicsiknek, illetve van fűtött pelenkázó is. A tavalyi évhez hasonlóan korcsolyakölcsönzésre is lesz lehetőség, a kezdő korizók pedig jégpingvint is bérelhetnek.

Forrás: Szélforgó

Előadások kicsiknek és nagyobbaknak

Kíváncsiak vagytok egy olyan mesére, amelyben a szereplőket ti találjátok ki, és ti alakíthatjátok a történetet? Akkor az Itt és Most Társulat előadásán a helyetek, akik vasárnap szeretettel várnak minden kis- és nagyiskolást és szüleiket egy különleges improvizációs előadásra, ahol a gyerekek ötleteiből szövődnek a történetek, de a felnőttek sem maradnak móka és kacagás nélkül. A MesélŐk egy családi program, amely megmozgatja a képzelőerőt! Ovisokkal pedig irány a Marczi, ahol „ha már kint nincs tél, legalább a bábszínházban legyen” alapon a Brumi és a téli álom című előadást nézhetitek meg, amelyet kézműves foglalkozás is követ.

Forrás: Szélforgó

Bent és kint

Zárásként egy szuper beltéri programot és egy klassz budapesti kirándulóhelyet is figyelmetekbe ajánlunk. A Magyar Zene Házába akkor is érdemes ellátogatni, ha éppen nem egy konkrét előadásra megyünk, mert két különleges helyszínen is ismerkedhetünk a zenével. Az egyik a Kreatív Hangtér, amely nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű installációval várja a látogatókat. A másik helyszín a Hangdóm, ahol a mindenhonnan áramló zene és az ehhez csatlakozó képek világában merülhetünk el. Amennyiben épp nem zuhog az eső, és a természetben kalandoznátok egy kicsit, ajánljuk a vadregényes Kiscelli parkerdőt, ahol számos kisgyerekes családokra szabott felfedeznivaló vár rátok.

Forrás: Szélforgó

Programok forrása: Szélforgó