Sorozatok tiniknek: 9 beszippantós tipp tavaszra

sorozatok tiniknek Forrás: Getty Images
Ha épp nem tudjátok eldönteni, mit nézzen a kis- vagy nagykamasz, az alábbi összefoglaló nektek szól: íme, a legszuperebb sorozatok tiniknek!

Akár sorozatkeresésben vagytok, akár azon megy a vita, hogy elég izgis lesz-e a kamaszodnak a Netflix által ajánlott sorozat, vagy épp az ellenkezője (már túl durva), az alábbi listában biztosan megtaláljátok, ami leginkább bejön a gyerkőc(ök)nek. Szerintünk ezek a legklasszabb, legbeszippantósabb sorozatok tiniknek – kis- vagy nagykamaszoknak.

Szuper sorozatok tiniknek – mit nézhet a kiskamaszod?

A búvárklub
7+1 évad

A festői szépségű Cape Mercy partjainál indul a történet, ahol egy nagy viharban nyoma vész a helyi tehetséges búvárcsapat egyik tagjának, Laurennek. A másik három lány, Maddie, Stevie és Anna új barátjuk segítségével próbálják megtalálni őt, miközben újabb titkokra és jelekre bukkannak. Előre szólunk, ha leülsz nézni a gyerkőccel, téged is beszippanthat

Julie & The Phantoms
7+, 1 évad

Csodaszép történet a zene iránti szeretetről, barátságról és arról, hogy akiket szeretünk, azokért mindent megtennénk. Julie, a főszereplő lány elveszíti édesanyját, vele együtt pedig a zene iránti szenvedélyét is. De amikor feltűnik három szellemfiú, akiket a többi ember csak akkor lát, amikor zenélnek, úgy döntenek, közösen zenekart alapítanak.

Mágikus holmik irodája
2 évad, 7+

A Harry Potter rajongóknak bejöhet ez a kedves sorozat is, melyben egy tini rájön, hogy ő az egyetlen, aki képes lehet egyesíteni a mágikus világot az emberek világával, és megmenteni ezeket a gonosztól.

Az ifjú Sheldon
6 évad, 12+

Ha bírod az Agymenőket, már biztos tudod, hogy készült egy előzménysorozat is a szériához. Az ifjú Sheldon, ahogy a neve is sugallja, a fiatal Sheldon Coopert követi nyomon, ahogyan igyekszik beilleszkedni az őt körülvevő világba. Közben pedig a családja és a barátai megpróbálják kezelni különleges intellektuális képességeit.

Mit nézhet együtt a kis- és a nagykamaszod?

Ha még nem látták, a Wednesday-t (1 évad, 13+ ) imádni fogják! Az okos, szarkasztikus és belül egy kicsit halott Wednesday Addams új iskolába kerül, a Nevermore Akadémia viszont – ahogy Wednesday – különleges. A beilleszkedését nem könnyítik meg az iskolához is kötődő családi gyökerei, és az, hogy barátokon túl ellenségeket is szerez, na és persze az sem, hogy egy sorozatgyilkos után kezd kutakodni. Lebilincselő, jó humorú, szerintünk kikapcsolhatatlan!

Kikapcsolhatatlan sorozatok tiniknek: ezeket te is nézheted a kamaszoddal

Az A-lista
2 évad, 13+

Ha maradunk a rejtélyeknél és a drámánál, az A-lista sem fog csalódást okozni. A sorozat lényege, hogy adott egy gyönyörű sziget, ahová egy fiatal lány nyári táborba érkezik. Eleinte úgy gondolja, ez álmai vakációja, viszont az álom gyorsan rémálommá válik.

Riverdale
6 évad, 16+

Nálunk, a szerkesztőségben is sokan gondoljuk, hogy a Riverdale nélkül „a legjobb sorozatok tiniknek” lista nem lehet teljes. Riverdale sötét titkokat rejt, amelyekbe nem jó belekeveredni. A kamasz Archie és csapata viszont, a szex, a szerelem, az iskola és a család bonyodalmaiban evickélve mégis megteszik. De vajon mi lesz ennek a vége?

Ginny és Georgia
2 évad, 16+

Egy fiatal anyuka, Georgia két gyerekével, Ginny-vel és Austinnal északra költözik, hogy a sötét múltat maguk mögött hagyva új életet kezdjenek. Mindnyájan küzdenek a saját démonaikkal, és a második évad végére kiderül, hogy bizony, az újrakezdés még keményebb dió, mint amilyennek elsőre gondolták.

Outer Banks
3 évad, 16+

John B és barátai a szegények és gazdagok szigetén élnek. Történetük akkor válik elképesztően fordulatos kincskereső drámává, amikor főhősünk édesapja eltűnik, ő pedig kis csapatával az apja eltűnésével óhatatlanul összefonódó, legendás kincs keresésére indul. Az Outer Banks harmadik évada ráadásul úgy ér véget, hogy nemcsak a kamaszod, hanem te is alig várod majd a negyedik évadot!

A lenti galériában további 8 szuper sorozatot ajánlunk!