Pezsegj rá a nyárra! Sétáló pezsgőkóstoló a Balaton legjobb borászataival

Borítókép: Pezsegj rá a nyárra! Sétáló pezsgőkóstoló a Balaton legjobb borászataival Forrás: Laposa Pincészet
Dőlj hátra és hunyd be a szemed! Képzeld magad egy olyan helyre, ahol kellemes a társaság, jó a zene, a Balaton pedig karnyújtásnyira van csak tőled. Valamit elfelejtettünk? Hát persze, a pezsgőt, amiből többfélét is kóstolhatsz! És most nyisd ki a szemed, mert elviszünk oda, ahol ez nem csupán álomkép, hanem maga a valóság!

Végre itt a nyár, irány a Balaton! Ha nem szimpla szórakozásra vágysz, hanem olyan élményre, ami kicsit más: komplexebb, elegánsabb és modernebb, mint amit megszoktál vagy mélyebben beleásnád magad a pezsgőtörténelembe, a Prosecco készítés fortélyaiba, többet szeretnél megtudni erről a csodás italról vagy egyszerűen csak eltöltenél egy laza napot a barátaiddal, miközben finom pezsgőket kóstolsz és osztrigát falatozol, akkor június 10-én neked is ott a helyed a Hableányban a Balatoni Pezsgés eseménysorozaton!

Noha a pezsgő eredetileg Franciaországból származik, mi, magyarok is régóta foglalkozunk készítésének tudományával. Tudtad, hogy számos Balaton parti borászatnak kiváló pezsgője is van? Ha még nem ismered őket, itt az alkalom, hogy végigkóstold valamennyit, hiszen szombaton a Hableányban kiállító több mint 10 borászatnál sétáló kóstoló során nyerhetsz betekintést a buborékok világába! De ha nem szeretnél sétálni, akkor a Laposa Borteraszon kortyolgathatsz isteni Prosecco-t és Champagne-t, mellé pedig csúszhat az Osztriga bárban az osztriga. És ha még másnap is folytatnád a kulináris élvezeteket, indítsd a napot pezsgős brunch-csal ugyanitt!

Forrás: Laposa Pincészet

Lehetsz lelkes érdeklődő vagy a pezsgő iránt elkötelezett szakmabeli, a rendezvényre szeretettel várnak téged is! Az eseményen nagy hangsúlyt kap a szakmai tartalom, a workshopokon és az előadásokon – melyekre regisztrálni kell- többek között azt is megtudhatod, hogyan válassz pezsgőt az ételekhez, de tanulhatsz egy kis pezsgőtörténelmet vagy átadhatod magad az olasz életérzésnek és megismerheted a Prosecco életútját.

S hogy honnan indult ez a csodálatos kezdeményezés? A Laposa Birtok tulajdonosaitól, akik fontosnak tartják, hogy a Badacsonyt és a Badacsonyi borvidéket megismertessék a világgal és szeretnének közösséget építeni, átörökíthető értékeket teremteni. Az eseményen a Balaton legkiválóbb borászatai képviseltetik magukat: a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, az Éliás Birtok, a Feind Pincészet, a Garamvári Szőlőbirtok, a Gilvesy Winery, az Istvándy Birtok, a Kern Pincészet, a Laposa Birtok, a Pálffy,a Szászi Birtok, a Zelna Borászat.

A rendezvényt a Veszprém Balaton-2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja.