Rihanna, Kanye West és Paul McCartney videója végre-valahára a youtube-on

Borítókép: Rihanna, Kanye West és Paul McCartney videója végre-valahára a youtube-on
A Four Five Seconds a vasárnapi Grammy-díjátadón élőben is elhangzik.

Kábé egy hete került fel Rihanna website-jára készülő 8. stúdióalbumának egyik dala, a Four FiveSeconds, amelyen úgy mellesleg Kanye West és Paul MacCartney is közreműködik. Most végre a videómegosztókon is megnézhetjük. Nézzük, mit tudunk a műről:

  • 9-en írták, ami a mai popzeneiparban egyáltalán nem feltűnő szám. A szerzők közt van Kanye és Paul is.
  • A dal úgy nagyjából a megbánásról szól: arról, hogy az ember részegen elveszti a fejét, másnap már nem érti, miért mondta, amiket akkor mondott, és közben tudja, hogy már csak 4-5 másodpercre van a következő "elvadulásig" (vagy ilyesmi).
  • Paul McCartney nem énekel, csak egy szál akusztikus gitáron játszik benne. Az ő gitárjátéka kíséri egyedül az éneket, kiegészítve némi visszafogott cselló- illetve orgonaszólammal. A második refréntől felhangzik egy gospelkórus is.


Rihanna és Kanye egy közös tévéfellépésen a múlt hétvégén. Fotó:Europress /Getty Images

  • A videó a zenei anyaghoz híven minimalista: a három zenész fehér háttér előtt énekel vagy zenél, sokszor csak a körvonaluk játszik, egyszerű farmerszerkó van rajtuk.
  • Mi több, Rihanna még melltartót sem visel a farmerdzsekije alatt.
  • Azon gondolkozunk most, hogy hallottuk-e már Kanyét ilyen líraian énekelni (nem rappelni).
  • A dalrólmár hetek óta ment a nagy hírverés a Hálón. Még januárban Kanyénak is kijött egy közös dala Paul McCartneyval. Kivel?? –kérdezgették a rajongók a Twitteren. Persze a tweetek jelentős része poén volt.
I don't know who Paul McCartney is, but Kanye is going to give this man a career w/ this new song!!— OVOJosh (@OVOJosh) January 2, 2015

"Nem tudom, ki ez a Paul McCartney, de Kanye-nak hála biztos fellendül a karrierje ezzel az új dallal!"– twittelte egy rajongó még anno.

  • Rihanna (26) és Kanye West (37) együttvéve nincsenek annyi idősek, mint Paul McCartney (72).

Ja igen, itt a videó: