Borítókép: Programajánló a pünkösdi hosszú hétvégére

Programajánló a pünkösdi hosszú hétvégére

Jön az idei év harmadik hosszú hétvégéje, amire viszonylag kellemes időt jósolnak, így bátran tervezhetünk szabadtéri programokat, hosszabb kirándulásokat is. Íme ehhez a Szélforgó, gyerekprogram-ajánló oldaltól pár ötlet.

TOP 10 észak-pesti játszótér

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk harmadik részében Észak-Pestre látogatunk el, ahol a 4., 13., 14., 15. és 16. kerületeket legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg.

Gyülekezésmentes séta a Normafánál

A Klímabarát Települések Szövetsége és a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodájának közös szervezésében gyülekezésmentes séta programot állítottak össze azok számára, akik szívesen sétálnának egy órát a Normafán úgy, hogy közben meghallgatnának egy-egy ismertetőt is a környezetükben lévő élővilágról. A séta 6 db állomásból áll, minden állomáshoz 1-1 hangfelvétel áll rendelkezésre. A programlehetőség ingyenes és május 31-ig lehet rá regisztrálni.

Kiránduljunk!

Az elmúlt időszakban számos túratippet osztottunk meg veletek, most a legnépszerűbb ajánlóinkból válogattunk egy csokorra valót a hosszú hétvégére. Bízunk benne, hogy az is megtalálja a neki legmegfelelőbb kirándulást, aki inkább csak egy könnyed sétára vágyik és az is, aki ennél kicsit többre. Ha víz közelébe vágytok, akkor nézzetek bele az 5 vízparti kirándulást bemutató ajánlónkba. Ha csak szeretnétek egy nagy, füves területet találni, ahol a gyerekek kedvükre kiszaladgálhatják magukat, akkor a budapesti rétekről szóló cikket ajánljuk figyelmetekbe. A főváros környéki lehetőségeket keresők, pedig 5+1 budaörsi tanösvényt ismerhetnek meg.

Pünkösdölő

Noha a nagy, szabadtéri családi fesztiválok ideje még nem jött el, szerencsére nem maradunk teljesen pünkösdi programok nélkül. Pünkösd vasárnapján megnézhetjük a Lóca együttes hagyományőrző koncertjét, vagy részt vehettek a Hagyományok Háza tematikus programjain, pünkösdhétfőn pedig Gryllus Vilmos zenél a családnak. Ha szabadtéri pünkösdölésre vágytok, akkor pedig irány Diósjenő.

Újra várnak a legendás lovagok

2021. május 18-tól újra látogatható a LEGENDÁS LOVAGKOR – Az apród titkos küldetése kiállítás és kalandjáték a Vajdahunyadvárban. A látványos kiállítás és kalandjáték lovagkori utazásra, izgalmas játékra hív kicsiket és nagyokat. A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. A kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre.

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!