Öt hely Magyarországon, ahol az ősz szépsége feledteti veled, hogy véget ért a nyár

Megyer Hegyi Kilátó - Sárospatak Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Nyárból az őszbe átlibbenni nem egyszerű dolog. A sűrű nyári programok után újra lelassulni nem könnyű. De nem kell lemondanunk az utazás okozta örömről: Magyarország számtalan olyan csodás helyet rejt magában, ahol az ősz szépsége segít megérkezni a jelenbe.
"Átzuhanni: az fáj. A változás szűk száján átcsúszni, az horzsolás."
írja Nádasdy Ádám a Maradni, maradni című versében.

És tényleg. A változás megterhelő dolog testileg és lelkileg egyaránt. Átmenetben lenni sokszor fájdalmas, a nyárból az őszbe átlibbenni nem egyszerű dolog.

Sokszor kaphatjuk magunkat azon, hogy miután éppen csak észrevettük a virágzó cseresznyefákat, azok máris hullajtani kezdik rózsaszín szirmaikat. Ezután próbálunk akklimatizálódni a hirtelen jött kánikulához, és még csak épp megszoktuk a Balaton illatát, máris lehűl a levegő, esősre vált az időjárás. A meleg hónapokból a hidegbe váltani talán még nehezebb, mint fordítva. A sűrű nyári programok után újra lelassulni nem könnyű. Sokunknak az egyre sötétebb nappalok sem segítenek elfogadni a változást.

Azonban, ha megfigyeljük az ősz hozta szépségeket, ha tudatosan van egy készlettárunk a hidegebb napokra, az támogat abban, hogy a évszakok közti átmenetet könnyedebben tudjuk megélni.

Nem véletlenül szeretik annyian az őszi hónapokat. A természettel töltődni, a csendet, a nyugalmat magunkba szívni, a természettel együtt változni csodás dolog. A mai kor embere sokszor már elfeledi azt a tényt, hogy mi, emberek is a természet részei vagyunk. Bennünk is hasonló folyamatok mennek végbe, mint odakint.

Az utazás okozta örömről sem kell lemondanunk ősszel: Magyarország számtalan olyan csodás helyet rejt magában, ahol az ősz szépsége segít megérkezni a jelenbe.

Nézd meg a galériánkat, és 5 csodás helyen keresztül megmutatjuk, mennyi élménnyel vár itthon az ősz!