JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Fantasztikus őszi programok, amelyekért megéri kimozdulni!

Borítókép: Fantasztikus őszi programok, amelyekért megéri kimozdulni! Forrás: Szélforgó
Mindjárt itt az őszi szünet, de nem árt addig is lazítani egy kicsit, hisz október közepe szintén remek gyerekprogramokat tartogat. Vannak ajánlataink a játékos kedvűeknek, a könyvrajongóknak, a mesék szerelmeseinek, hogy csak egy párat említsünk a heti felhozatalból.

Őszi Játékfesztivál a múzeumban

Egész napos játékfesztivált rendez az homoludens.hu Egyesület és az Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot. Több mint 50-féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók lesznek a nap folyamán. Az asztaloknál játékmesterek segítik a szabályok gyors elsajátítását. A programon múzeumi belépővel lehet részt venni.

Forrás: Szélforgó

Pagony szülinap

A Pagony a 20. születésnapjára hívja a kicsiket-nagyokat, az egész családot ezen a hétvégén a MOM Kulturális Központba. 5 helyszínen rengeteg meglepetéssel készülnek. A nagyszínpadon Rutkai Bori Banda koncert lesz, megnézhettek egy részletet a Babaróka bábelőadásból a Budapest Bábszínház közreműködésével vagy megcsodálhatjátok a varázslatos bűvész show-t. Lesznek még interaktív mesés játékok, és kutyás foglalkozások is a Noé Állatotthon Alapítvány jóvoltából. A LEGO szobában építkezhettek, de persze a kreatív kézműveskedés, és a társasozás sem marad ki a napi programok közül.

Forrás: Szélforgó

Bailavidrum meseösvény

Hosszú szünet után, ezen a hétvégén újra megrendezésre kerül a Bailavidrum meseösvény programja. Ezúttal a Kecske-hegyre invitálják a játékos kedvű gyerekeket és szüleiket. A két kilométeres séta során az állomásokon Az üveghegyi királylány meséjével ismerkedhettek meg. Sok-sok mese visz el minket az Üveghegyen túlra, de vajon mit találnánk, ha most az egyszer alaposabban körülnéznénk fent, az Üveghegy tetején? És egyáltalán, hogy lehet feljutni oda? Ebből a meséből ki fog derülni mindez. A mesés túra 9:30, 10:00, 10:45, 11.15 órai kezdettel indul. Előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Szélforgó

Öreg-tavi nagy halászat

Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján, ahol halfőző mesterek készülnek különféle halételekkel, halászlével, sült halakkal. A kulináris élvezetek mellé a tatai Nagy Halászfesztivál mindhárom napja színes szabadtéri kiegészítő programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt az elmaradhatatlan vásári forgataggal, színpadi műsorokkal, változatos gyermekprogramokkal, vidámparkkal és számos érdekes látnivalóval együtt.

Forrás: Szélforgó

Szüreti nap

Október 16-án 14 órától a Guliba társulat néptáncosai vidám szüreti hangulatot teremtenek a táncoslábú, táncoskedvű gyerekeknek és családoknak a Hagyományok Házában. A népi játékok során meglátogatjuk a badacsonyi szőlőhegyet, a morcos csősz kertjét és eljuthatunk egy igazi szüreti mulatságba is.
Kézműves foglalkozásainkon csutkamalacot és nemez borospalackot készítünk, a Görömbő Kompánia pedig interaktív, zenés-táncos műsorral készül gyerekeknek, családoknak.

Forrás: Szélforgó

Ősszel is lehet még nagyokat kirándulni, csak egy kicsit jobban fel kell öltözni. Mutatunk pár kirándulóhelyet, ami minden évszakban mesés, de ősszel különösen: