Borítókép: Nem múlhat el a hétvége gyerekprogram dömping nélkül! Forrás: Getty Images

Nem múlhat el a hétvége gyerekprogram dömping nélkül!

Úgy tűnik, szeptember utolsó hétvégéjén még ajándékba kapunk két tökéletes kora őszi napot: használjátok ki a lehetőséget és irány a természet! Ha emellett még egy klassz családi program is belefér az időtökbe, akkor nézzetek bele ajánlónkba és válogassatok kedvetekre!

Családi hétvége és gyermekkönyvvásár a B32-ben

Szeptember 25-én és 26-án igazi gyermekparadicsommá változik a B32. Az Újbudai Gyermekkönyvünnepen könyvvásár, kézműves foglalkozások, workshopok és szórakoztató programok sora biztosít felhőtlen kikapcsolódást a látogatóknak. A legmenőbb gyerekkönyvkiadók hozzák el újdonságaikat és klasszikusokaikat: itt lesz a Pagony, a Csimota, a Napraforgó, a Tea és a Kigombos, és szuper válogatással települ ki a Róka úr és Kompánia könyvesbolt.

Forrás: Szélforgó

Levéltári Piknik

szeptember 25-én várják szeretettel a gyerekeket, családokat, diákokat, a történelem iránt érdeklődőket a Budapest Főváros Levéltárában megrendezésre kerülő negyedik Levéltári Piknikre. Az eseményen lesz fegyverbemutató, készíthettek pecsétet, írhattok oklevelet, tanulhattok reneszánsz táncokat, és persze a gyerekkoncert, gyerekműsor sem hiányzik majd a programból. A részvétel ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Gyereknap a Dürer-kertben

Szeptember 26-án a kicsik vehetik birtokba a Duna-parton fekvő új Dürer kerthelyiségét, és tölthetik be gyerekzsivajjal a teret. A nap folyamán fellép a Rutkai Bori Banda, kipróbálhatjátok a bábjáték-automatát, játszhattok improvizációs játékokat, lesznek kézműves foglalkozások, Pagony olvasósarok, simogathattok alpakát, és finom falatokat is kóstolhattok.

Forrás: Szélforgó

Hegyvidéki ősz három helyszínen

A Hegyvidéki Ősz programsorozata idén is várja látogatóit, méghozzá három helyszínen: a MOM Kulturális Központ kertjében, a Hegyvidék Szalonban és a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. Az események mind a három helyen 10:00 és 15:00 óra között zajlanak. A MOM-ban zenés, táncos, kreatív és sportprogramok zajlanak. A Hegyvidék Szalonban az alkotás játssza a főszerepet, a Lóvasúton zenés rajzolással várják a gyerekeket. A programok ingyenesek.

Forrás: Szélforgó

Kisvasúti nap Gödöllőn

Minden év szeptember hónapjának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Gödöllői Kisvasút Napja: idén szeptember 25-én kerül sor az eseményre. S hogy mire számíthattok ezen a napon? Címszavakban gyorsan elmondjuk: sűrített menetrend szerinti vonatközlekedés, kézműves foglalkozás és játszóház, akadályverseny, szabadtéri koncert, kertmozi, veterán buszos utazás, veterán motorok, kerékpárok, holdfényexpressz és egy finom ebéd.

Forrás: Szélforgó