Borítókép: Mit nekünk kánikula, ha ennyi programmal vár a nyár! Forrás: Szélforgó

Mit nekünk kánikula, ha ennyi programmal vár a nyár!

Ezen a héten is tovább dübörög a nyár, kánikula és lehűlés követi egymást, de annyira azért nem lesz hideg, hogy ne élveznénk pár hűsítő órát egy jó kis vizes játszótéren. 2021-ben is elkészítettük a 10 legjobb magyarországi vizes játszótér listáját, amire idén még egy extra helyszín is felkerült. A hétvégén kerül sor az egyik legnépszerűbb nyári fesztiválra, de hozunk ingyenes szünidős városi eseményeket és két izgalmas esti programot is.

A 10 (+1) legjobb magyarországi vizes játszótér

Magyarországon elkelne még néhány vizes játszótér a már meglévők mellett, és szerencsére minden évben létesül egy-két új hely. Bízzunk benne, hogy számuk a jövőben is növekedni fog, hiszen nyáron kevés kellemesebb szórakozása van a kisgyerekeknek, mint az önfeledt vizezés és sarazás. Lássuk, merre találjátok az országban a legklasszabb vizes játszókat!

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/a-10-legjobb-vizes-jatszoter-budapesten-es-orszagszerte/54494/

Forrás: Szélforgó

Visegrádi Palotajátékok

Július 9. és 11. között kerül sor az 1985 óta rendszeresen megrendezett, nagyszabású Visegrádi Palotajátékokra, amely a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket. A rendezvény 1500 Ft-os napi belépővel látogatható, amelynek megváltásával számos jobbnál-jobb programon vehetünk rész. Lesznek középkori fegyver- és orvostörténeti bemutatók, történelmi hagyományőrző kézműves vásár, koncertek, középkori gyermekjátszóház és bábelőadások, hogy csak néhányat említsünk a színes kínálatból. És még egy jó hír az eseménnyel kapcsolatban: 14 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InZpc2Vnclx1MDBlMWRpIG5lbXpldGtcdTAwZjZ6aSBwYWxvdGFqXHUwMGUxdFx1MDBlOWtvayJ9

Forrás: Szélforgó

Repülőtér éjszakája

Hangártúrákkal, esti reptérlátogatásokkal, járműbemutatókkal, pilóta talkshow-val, és számos izgalmas programmal várja idén is a látogatókat a Repülőtér éjszakája. Az Aeroparkban megrendezésre kerülő eseményen minden a repülésről szól. Kulisszatitkokat tudhattok meg a magyar repülés nagy öregjeitől, megtekinthetitek a legkülönlegesebb repülőtéri járműveket, és ezen az estén életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi is. A program délután 5-kor kezdődik és hajnali egyig tart.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/repuloter-ejszakaja/197822/

Forrás: Szélforgó

Alkonyati szakvezetés a Budakeszi Vadasparkban

Júliusban is folytatódik az alkonyati szakvezetés sorozat a Budakeszi Vadasparkban. Ha mindig is kíváncsiak voltatok arra, hogy mit csinálnak az állatok, miután az utolsó látogató is elhagyta a Vadasparkot, érdekel, mi történik az erdőben alkonyatkor, hogyan töltik az estéket a nappal és az éjszaka aktív állatok és vajon honnan jönnek a hangos neszezések, zörgések és a csörtetések, akkor péntek este nektek is a Vadasparban a helyetek. A programra előzetes regisztráció szükséges.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImFsa29ueWF0aSBzemFrdmV6ZXRcdTAwZTlzIn0%3D

Forrás: Szélforgó

Ingyenes budapesti vakációs programok

Idén is elindul a Ferenc téren a Játszó-Csütörtök programsorozat, amelynek keretében gyerekkoncertekkel és színházi előadásokkal várják a legfiatalabbakat. Ezen a héten Ágoston Béla koncertjére kerül sor, de a továbbiakban fellép majd Rutkai Bori Banda, a Búgócsiga Zenede és a Magyar Népmese Színház is. Folytatódik a Családi szombatok rendezvény a soroksári Tündérkertben, ahol ez alkalommal Az aranytollú madár történetét ismerhetitek meg. A Hunyadi téri Gyerekplaccon Fabók Mancsi bábozik szombat délután, vasárnap délelőtt pedig Barna Zsombor adja elő Vitéz László történetét a békásmegyeri Csobánka téren.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImpcdTAwZTF0c3pcdTAwZjMgLSBjc1x1MDBmY3RcdTAwZjZydFx1MDBmNmsifQ%3D%3D

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/csaladi-szombatok-a-tunderkertben/197090/

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/gyerekplacc-fabok-mancsi-babszinhaza-a-halhatatlansag-orszaga/197498/

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/vitez-laszlo/197536/

Forrás: Szélforgó

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!