Borítókép: MINDJÁRT PÉNTEK: farsang és más

MINDJÁRT PÉNTEK: farsang és más

Hitchcock filmbemutató, zenés tárlatvezetés és fánksütő verseny.

Mozi
Hitchcock

Rendező: Sacha Gervasi, szereplők: Sir Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Jessica Biel, forgalmazó: Intercom, bemutató: 2013. február 7.
Két zseniális, játékos kedvű színész, Anthony Hopkins és Helen Mirren boldogan kelti életre azt a furcsa párt, amelynek annyi legendás filmet köszönhetünk. Féltékenység, őszinte és hazug szerelem, kacérság és karriervágy élteti a szereplőket, mégis mindegyikük nagyon szerethető.

Mi már hónapok óta nagyon várjuk ezt a filmet! Nézd, mit írtunk róla októberben.

Korhatár: 12 év
Egy mozijegy ára: Például a balatonfüredi Balaton moziban 1000 Ft

Farsang
V. Országos Farsangi Fánkfesztivál

Park Center, Nagykanizsa, 2013. február 8-9.
Fánksütő verseny, gasztronómiai konferencia és Guinness-rekordkísérlet vár azokra, akiket az olajban sült édességek illata Nagykanizsára csábít. A helyi bio sajtok, mézek és pálinkák is megkóstolhatók lesznek. Facebook-esemény itt.
Korhatár: nincs
Belépődíj: nincs, a fánksütő versenyre a nevezési díj 1000 Ft. További részletek...

Mit kezdjünk a gyerekkel esős napokon, otthon?Kattints ide unaloműző tippeinkhez.

Táncszínház
Lidércek


fotó: Dusa Gábor

Nemzeti Táncszínház, Budapest, 2013. február 11., este 7 óra. Rendező-koreográfus:Feledi János, szereplők:Kozmér Alexandra, Jónás Zsuzsa, Bajári Levente.
A Lidércek (Le Villi) a hírneves olasz operaszerző, Giacomo Puccini első operája. A lidércek fiatal lányok, akik meghaltak, mielőtt férjhez mentek volna. Ezért minden éjjel kikelnek a sírjukból, és aki férfival csak összeakadnak, azzal egyszerűen muszáj táncolniuk. A hátborzongató szüzséből készült balettelőadást új főszereplőnővel láthatjuk. Részletek...
Korhatár: 12 évre becsüljük
Egy jegy ára: 2100-2300 Ft

--pagebreak--

Gyerekkönyv
Eef Rombaut – Emma Thyssen:Szívszerelem

Fordította: Szabó T. Anna. Csimota Kiadó, 2013.
A belga szerzőpáros egy királykisasszonyról csinált könyvet, de szerepel benne szív-megszakadás, válás, veszteség is. Ajánljuk mindazon szülőknek, akik bevállalják az élet és a szerelem ellentmondásos történeteit óvodás-kisiskolás gyermekeik előtt is.
Korhatár: 5 év
Egy könyv ára: 3490 Ft

Aquaparkok országszerte. Kattints ide az evamagazin.hu ajánlójáért.

Koncert
Both Miklós és a Folkside lemezbemutató

Fonó Budai Zeneház, Budapest, 2013. február 9., este 9 óra
Egy népzenekar, tele sokfelé megfordult, kipróbált zenészekkel, élükön egy szólógitárossal... Both Miklóst és barátait mindenképp érdemes meghallgatni. Új lemezükön az akusztikus hangzás érvényesül és vegyül a magabiztosan rockosított népzenével. Részletek...
Korhatár: a késői időpontra tekintettel 14 év
Egy jegy ára: 2000 Ft

Kiállítás + koncert
Bukta Imre és a Mezítlábas Zenészek – zenés tárlatvezetés

Műcsarnok, Budapest, 2013. február 10. 15 óra
Bukta Imre képzőművész maga tart tárlatvezetést Másik Magyarország című kiállításán, amelyet a kísérleti komolyzenei trió feltehetőleg valóban mezítláb fog kísérni. Érdekes összhatás, fogékonyság egyrészt az összművészet, másrészt a társadalom peremén élők (akik gyakran megjelennek a képeken) iránt – egyszeri alkalom, amit látni kell. Részletek...
Korhatár: 6 év
Belépőjegy: a tárlatvezetés ingyenes, csak a normál múzeumi belépőjegyetkell megváltani.

--pagebreak--

Operabemutató
W. A. Mozart:Idomeneo

Stadttheater, Klagenfurt, Ausztria, 2013. február 7., 9., 12., 19:30.
Rendező:
Schilling Árpád, szereplők: Lothar Odinius, Jurgita Adamonyte, díszlettervező:Rune Guneriussen
Schilling Árpád új operarendezésének hőse, Idomeneo egy krétai király, aki a trójai háborúból hazafelé tartva viharba kerül, és emberáldozatot ajánl Poszeidónnak, a tenger istenének cserébe azért, hogy megmentse az életét. A díszletet a norvégRune Guneriussen tervezte, akinek a lámpásokkal teli installációit már láthattátok az Éva 2012. augusztusi számában. Miért ne ruccannátok ki Klagenfurtba, hogy élőben lássátok ezt a velejéig 21. századi produkciót? Részletek...
Korhatár: 14 év (az előadás olaszul zajlik, német felirattal)
Egy jegy ára: 12–59 euró

Mozi
Most jó

Rendező: Ol Parker, szereplők: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Olivia Williams. Bemutató: 2013. február 7. Forgalmazó: ADS Service Kft.
Tessa 16 éves és leukémiás. Úgy dönt, hogy nem kér több orvosi kezelést, inkább véghezviszi, amit még szeretne az életben. Na és vajon eléri-e? Rátalál-e a szerelem élete utolsó hónapjaiban, és érdemes-e fejest ugrania belé? Egyszerre bájos és felkavaró film, amelyben a gyerekszínészből lett amerikai sztár sűrű brit kiejtéssel játszik.
Korhatár: 12 év
Egy mozijegy ára: például az óbudai Mi Mozinkban hétfőnként 990 Ft.

Szöveg: Eörsi Sarolta, Sas Sándor, Szjnick. Ez a cikk részben válogatás az Éva magazin Kimenő oldalairól.