„Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” - közeledik a jó idő, mutatjuk, merre indulhattok neki a gyerekekkel

Borítókép: „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” - közeledik a jó idő, mutatjuk, merre indulhattok neki a gyerekekkel Forrás: Szélforgó
Ezt a hetet csak Szabó Lőrincet idézve indíthatjuk: „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” - felelt a Nap. „Megjött?” - kérdezte Vén Rigó. „Meg ám!” - felelt a Nap. Reméljük, a tavasz megérkeztével nektek is kedvetek kerekedik kimozdulni otthonról. Mutatjuk, merre induljatok.

Újra nyitva Mazsola, Frakk és Cicamica otthona

A vecsési Bálint Ágnes Emlékház szeretettel vár minden érdeklődőt az idei első, kora tavaszi látogatói napjára szombaton. A hosszú, téli álom után a kicsiknek ismét lehetőségük nyílik a Futrinka utca apró, színes házainak felfedezésére: őrködhetnek a Morzsa-lakban, Mazsolával süthetnek-főzhetnek a Tökházban vagy a Csőrszerkesztőségben megismerkedhetnek egy régi. A kertben hinta, csúszda, rollerek, mini járgányok is a gyerekek rendelkezésére áll, és a parkocska mini kisvasútja is üzemel.

Forrás: Szélforgó

Irány a tavaszi természet!

Két erdei programot is ajánlunk a hétvégére, az egyiket szombatra, a másikat vasárnapra, így a hétvége bármelyik napját kihasználhatjátok egy kis programmal egybekötött erdei levegőzésre. Szombaton királyréti nagyetetőnél figyelhetitek meg a cinkéket, pintyeket, harkályokat, szajkókat és a madárgyűrűzéssel is megismerkedhettek. Vasárnap pedig – ha még nem tettétek - látogassatok el a törökbálinti Meseerdőbe, ahol apró erdei teremtmények teszik izgalmassá a kirándulást a gyerekek számára.

Forrás: Szélforgó

Március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban ismét meghirdetik hazánk látogatható barlangjait népszerűsítő programsorozatukat. A „Barlangoljunk!” kampány célja különleges barlangjaink bemutatása, népszerűsítése. A hónap során olyan különleges barlangi programokkal várják a látogatókat, mint a denevérles, a barlangi manó túra vagy a barlangi földrajz óra, amelyen természetesen az egész család részt vehet.

Forrás: Szélforgó

Készülődés március 15-re

Hangolódjatok már most március 15-re a Corvin Művelődési Ház családi felfedezőnapján, amely ez alkalommal az 1848-49-es szabadságharc korába kalauzolja el az érdeklődőket. A 6-12 éves korosztálynak szóló játszóházban a hagyományok és a történelem varázslatos világába csöppenhetnek a résztvevő családok. A játékos felfedezőnapon interaktív és kreatív feladatok segítségével tudhatjátok meg, milyen is volt a szabadságharc huszárjainak élete.

Forrás: Szélforgó

Tavaszváró családi délután

Ha pedig azok közé tartoztok, akik még várnak a melegebb időre, és szívesebben várnátok a tavaszt bent, a jó melegeben, vagy már megvolt a hétvégi séta, túra, kirándulás, akkor ajánljuk figyelmetekbe a Kulturkúria tavaszváró családi délutánját, amelyen fellép a Ziránó Színház Pulcinella kertészkedik című darabjával, a Kalimpa zenekar Felhőevő koncertműsorával és természetesen a kézműves játszóházban is kedvetekre alkothattok.

Forrás: Szélforgó