Ezen a hétvégén senki nem fog unatkozni! Márton-napi programajánló

Borítókép: Ezen a hétvégén senki nem fog unatkozni! Márton-napi programajánló Forrás: Szélforgó
Bár az időjárás kicsit enyhébb a novemberben szokásosnál, a jeles napok maradnak a régiek. A mostani hétvége fő eseménye a Márton-nap, amely számos libaétel mellett izgalmas családi programokat is tartogat. Ezen kívül szó esik egy különleges makettkiállításról, de kedvezünk a társasjátékok szerelmeseinek és a kézműves, múzeumos programok kedvelőinek is.

Márton-napi programok


„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” – tartja a mondás. Szóval a Márton-napot nem érdemes idén sem kihagyni. A Skanzenben megrendezett kétnapos klasszikus Szent Márton Újborfesztivál és Libator mellett egyéb helyszíneken is színes programokkal várnak benneteket e jeles ünnep alkalmából. Például Márton-napi libanappal a Kertvárosi Tanyaudvarban, Márton-napi meseműhellyel Ócsán, vagy izgalmas Márton-napi délutánnal a Cinkotai Tájházban.

Társasjátékok Ünnepe


Ugyan társasozni minden évszakban lehet, mégis inkább az őszi-téli bekuckózós időszak tűnik a legideálisabbnak a véget nem érő családi társascsatákhoz. Ezen a hétvégén még segítséget is kapunk az előkészületekhez, hiszen a Lurdy Házban megrendezésre kerülő Társasjátékok ünnepén nem csak vásárlásra, de kipróbálásra is lehetőség nyílik. Az eseményen mindenfajta, a különböző korosztályoknak szóló társast próbálhattok ki, ami után már gyerekjáték lesz kiválasztani azokat a játékokat, amelyekkel a téli szezont szeretnétek eltölteni.

Gyapjúnap Csillaghegyen


A kézműves dolgok iránt fogékony gyerekeknek és felnőtteknek remek lehetőséget nyújt az alkotásban való elmélyedésre a Csillaghegyi Közösségi Házban szombaton megrendezett gyapjúnap. A reggel 10-kor kezdődő eseményen minden fontos információt elsajátíthattok a gyapjúról hozzáértő mesterektől, majd este 6-ig műhelyfoglalkozásokon is részt vehettek, sőt, délután 5-től A pórul járt farkas című mesejátékot is megnézhetitek Róka Szabolcs előadásában. A belépő 1000 Ft, kézművesjegyek foglalkozásonként 200 Ft-ért váltatók.

Márton-napi Makettkiállítás


A Békásmegyeri Közösségi Házban megrendezett IX. Országos Márton-napi Makettkiállítás központi témája: Búcsú a Jumbo-érától. A gyerekeknek gyerekvasutat hoznak és modellfalut rendeznek be, az idősebbek a témába vágó előadásokat is meghallgathatnak. A kiállítás szombaton 10:00 és 16:00, vasárnap 10:00 és 15:00 óra között tart nyitva. A kiállítás megtekintése mellett a szerencséteket is próbára tehetitek, ugyanis a látogatók a belépőjegyek mellé szavazólapot és egy nyereménylapot is kapnak, melyeket kitöltve sorsoláson vehetnek részt.

Családi nap a Magyar Nemzeti Galériában


A Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó szombati közös családi napján a festményeké és a meséké lesz a főszerep. A délelőtt folyamán részt vehettek játékos tárlatvezetéseken, izgalmas feladatlapok segítségével fedezhetitek fel a múzeum kiállításait, sőt még a saját sárkányotokat is elkészíthetitek! Az olvasósarknak berendezett kuckóban megismerkedhettek a Pagony Kiadó legújabb könyveivel és társasjátékokat is kipróbálhattok.