10 budapesti épület, amit minden egyes embernek látnia kéne - belülről is

Borítókép: 10 budapesti épület, amit minden egyes embernek látnia kéne - belülről is Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Nem csak a fürdők és a túraútvonalak miatt érdemes felkerekedned; ha kikapcsolódásra, feltöltődésre vágysz országhatárainkon belül. Megkapóan különleges, nagymúltú épületeink önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy a felfedezés öröméért is útra kelj. Kedvcsináló összeállításunkkal segítünk, merre indulj „kincsvadászatra”; ezúttal a fővárosban.

A cikk létrejöttét a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta.

Nem véletlenül számít Budapest a világ egyik legszebb városának: Duna által kettészelt, megkapóan különleges fekvéséért, természeti kincseiért turisták milliói keresik fel rendre, messzi földről. Mindezek mellett fővárosunk egyedi és változatos építészeti stílusokban pompázó épületei önmagukban is olyan látványosságot jelentenek, melyek miatt érdemes útnak indulni, Neked is!

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Belegondoltál már abba, hogy azok az épületek, amelyekben élünk, dolgozunk vagy éppen tanulunk; gyakran évtizedes, évszázados múltra tekintenek vissza? Mi mindent őrizhetnek a falai egy olyan épületnek, ami ma már például egy szállodának ad otthont?

Magyarország építészetét örökségünk formálta, már századok óta Rád vár. Fedezd fel a benne rejlő részleteket; tele meglepetéssel, tele történelemmel és élettel!

Kedvcsinálónak pedig lapozd fel Galériánkat, amiben 10 olyan lenyűgöző – és nevezetes – épületről találsz csodaszép képeket, amiket mindenképpen érdemes felvenned a bakancslistádra.

10 épület a fővárosban, amit mindenkinek kívül-belül látnia kellene