Színes programajánló június második hétvégéjére

Borítókép: Színes programajánló június második hétvégéjére Forrás: Szélforgó
Ha hiszitek, ha nem, a vakáció előtti utolsó hétvége kapujában állunk, s mielőtt kiürül a város és a gyerekek szétszélednek a szélrózsa minden irányába, még egy utolsó, programokban gazdag hétvégét tartogat mindenki számára Budapest és környéke. Ismét nem volt könnyű a választás, de ezen a héten is sikerült egy igen színes ajánlót összeraknunk, ahol mindenki talál valami kedvére való programot
Forrás: Szélforgó

Dunakeszi Repülőnap

Látványos légi bemutató, oldtimer és retró járművek földön és levegőben és Retro Rádió Fergeteg Party a '80-as, '90-es évek magyar sztárjaival. 2022-ben is sok szeretettel várják a repülőgépek és a veteránjárművek szerelmeseit Dunakeszin. A Dunakeszi Reptéren immár 6. alkalommal megrendezésre kerülő Dunakeszi Repülőnap és Veteránjármű-találkozó idén is igyekszik ámulatba ejteni a résztvevőket lélegzetelállító légi bemutatóival és nagyszabású oldtimer és retró járműveivel, és természetesen sok, színes családi és gyerekprogrammal.

Forrás: Szélforgó

Gyerekprogramok az Ünnepi Könyvhéten

Idén rendhagyó módon készülnek a 93. Ünnepi Könyvhét szervezői, mert a fesztivál történetében most először berendeznek egy gyerekeknek szóló közösségi teret. A Duna-korzón találjátok majd a Zsibongót, ahol a gyermekeknek lehetőségük lesz egy kis szaladgálásra, illetve itt kerülnek megrendezésre a kiadók által szervezett interaktív programok. A Zsibongóban folyamatos rajzolási lehetőség is vár kicsiket és nagyokat, a cél: együtt megrajzolni 50 méternyi mesét!

Forrás: Szélforgó

„Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi nap a Millennium Házában

Ingyenes Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc, Hoppál Mihály koncert, a Klárisok mesezenekar és a Julianna Gyermekkórus és neves paralimpiai bajnokaink is várják a családokat június 11-én, szombaton a Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi napok alkalmából a városligeti Millennium Házában. A Nagyszínpad mellett az intézményi sátrakban 10 és 18 óra között számos izgalmas érzékenyítő foglalkozással is készülnek a résztvevő intézmények, valamint a nap folyamán zajló művészeti workshopok keretében reptethető papírmadár készítéssel és szabadtéri festéssel is várják az érdeklődőket.

Forrás: Szélforgó

Kispesti Városünnep

2022-ben ismét megrendezi a KMO a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét, a Kispesti Városünnepet a már megszokott helyen, a Templom téren. A kétnapos programsorozattal a várossá nyilvánítás 100. évfordulóját is ünnepli Kispest. Június 11-én, szombaton és 12-én, vasárnap családi programok, sztárfellépők, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton. Fellép többek között az Alma együttes, de olyan izgalmas játékokat is kipróbálhattok, mint az Aerotrim 3d karika, az Euro Bungee vagy a szimulátorkapszula. Hogy nem tudjátok ezek mik lehetnek? Akkor irány a Kispesti Városünnep, ahol mindenre fény derül.

Forrás: Szélforgó

Újrajátszás – Jankovics Marcell világa – ingyenes vetítések

Hogy mi köti össze Toldit és Gusztávot, a Kalákát és Gálvölgyi Jánost? Ki hívta újra életre Az ember tragédiáját és kinek a keze vezette a Magyar népmesék gyönyörű, máig feledhetetlen vonalait? Megannyi csodálatos, bátor hős és varázslatos mesevilág megalkotója, Jankovics Marcell. Az ő szellemisége, tehetsége és generációkban nyomot hagyó alkotói munkássága előtt tisztelegve, három napos vetítéssorozatot rendezünk rövidfilmjeiből, tévésorozataiból és egész estét animációból. A programot kerekasztalbeszélgetések és gyerekkoncert kíséri.

Ha gyerektábort keresel a nyárra, nézd meg a galériánkat!