Itt a tél utolsó hétvégéje! 5 tipp, hogy hova menjünk, mit csináljunk

Borítókép: Itt a tél utolsó hétvégéje! 5 tipp, hogy hova menjünk, mit csináljunk Forrás: Szélforgó
Elérkeztünk február utolsó hétvégéjéhez, most már biztos, hogy lassan kopogtat a tavasz, hát összegyűjtöttünk néhány budapesti szabadidőparkot, ahova bármikor kiszabadulhattok a gyerekekkel. Ne felejtsétek, hogy ha hóvirágot szeretnétek látni, annak is most van itt az ideje. Ezen kívül hozunk könyves nyereményjátékot, hozzá kapcsolódó előadással, és egy 100 éves diófához kapcsolódó meseút programot is.

Még tart a Hóvirágünnep

Az Alcsúti Arborétumban még megcsodálhatjátok a nyiladozó apró fehér virágokat, és egyben nagyszerű sétát is lehet tenni a csodaszép parkban. A Hóvirágünnep idején, 2023. február 14-től, az Arborétum minden nap nyitva tart 10:00 és 17:00 óra között. Vegyétek figyelembe, hogy zárás előtt egy órával már nem engednek be új látogatókat. A virágzás várhatóan 3-4 hétig tart. Előzetes regisztráció nincs.

4 budapesti szabadidőpark játszótérrel

A tavasz közeledtével egyre több időt töltünk a szabadban. Ha nincs időnk vagy lehetőségünk az erdőt járni, akkor egy-egy szabadidőparkban eltöltött pár óra is kellemes kikapcsolódást jelenthet az egész családnak. Most 4 olyan nagy alapterületű helyszínt választottunk, ahova kisebb és nagyobb gyerekekkel is érdemes elindulni, hisz amíg a nagyobbak például sportolnak, a kisebbek játszóterezhetnek.

Könyves nyereményjáték & kapcsolódó előadás

2023-ban is folytatódik sorozatunk a Napraforgó Kiadóval, akik minden hónapban egy Szélforgón található programhoz, ajánlóhoz keresnek egy passzoló könyvet, és mindezt szuper nyereményjátékkal koronázzuk meg. Február hónap ajánlata egy olyan könyv, amelynek minden bizonnyal mi, felnőttek is hasznát vesszük; a címe: Tanulságos mesék a boldogságról gyerekeknek. A Napraforgó Kiadó ajánlatához szerintünk nagyon jól passzol az Átriumban látható Varázsnagymama című zenés gyerekelőadása, melynek mottója: Csodákra akkor is szükség van, ha nem hiszünk bennük.

Meseút program 100 éves diófával a főszerepben

Új program indul a Virág Benedek Házban, amely során izgalmas utazást tehettek a Ház udvarán! Simonfalvi Anita meseíró készített egy nagyon izgalmas mesét a 100 éves diófa utolsó diójáról. Kíváncsiak vagytok rá? Ha igen, irány a Virág Benedek Ház! Itt átvehetitek a kezdő csomagot, amivel elkalandozhattok egy izgalmas mesevilágba a történet főszereplőjével, az udvar közepén álló diófával.

Tölgyes Life Családi Nap

Idén is szeretettel várnak mindenkit a Sas-hegyi Látogatóközpont tavaszváró családi napjára, melynek középpontjában idén a fenséges a tölgyes áll. 9:00 és 15:00 óra között természetismereti foglalkozások és játékok, valamint odúkészítés zajlik a Látogatóközpont területén. Szakvezetéses túrák indulnak 10.00; 10.30 és 11.00 órától a hegylábi tölgyesen át a Látogatóközpontba, valamint A Tölgy című filmet is megnézhetitek ugyancsak a látogatóközpontban 10.00, 12.00 és 14:00 órakor.

Tudod, hogy milyen jótékony hatással van az édesanyákra az énidő? Nézd meg a lenti galériánkban!