Borítókép: Ingyenes gyerekprogram? Ez kell most augusztus elejére! Forrás: Szélforgó

Ingyenes gyerekprogram? Ez kell most augusztus elejére!

Elérkeztünk július és augusztus határára, mely idén pont hétvégére esik, így júliusi utolsó ajánlónk egyben augusztusi első is. Kezdetnek egy szuper, ingyenes, háromnapos családi fesztivált ajánlunk a figyelmetekbe. Ezen kívül egy kellemes esti óbudai programot és néhány városligeti eseményt is tartogat ajánlónk. Mint minden héten, ingyenes szünidős városi eseményeket is gyűjtöttünk, valamint mezítlábas ösvényekről készített frissített 10-es toplistánkat is átböngészhetitek.

Kabóciádé Családi Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik meg a veszprémi Kabóca Bábszínház nagymúltú családi fesztiválját, a 28. Kabóciádét. A háromnapos fesztivál során a pénteki nap a bábszínházi előadásoké: jobbnál-jobb társulatok előadásait élvezhetitek. Szombaton és vasárnap a bábelőadások mellett író-olvasó találkozó, koncertek, táncház és éjszakai kalandtúra is színesíti a palettát. Mindhárom napon kiegészítő programok zajlanak a fesztivál Fesztelen ligetében. A részvétel ingyenes, de támogatói belépő váltható.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImthYlx1MDBmM2NpXHUwMGUxZFx1MDBlOSJ9

Forrás: Szélforgó

Óbudai KultÉj

Július 31-én 15 órától éjfélig igazi kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat. Ezen a délutánon-estén kerül sor ugyanis a harmadik kerületi kulturális helyszínek összefogásából született, egész Óbudát átfogó kulturális rendezvényre, az Óbudai KultÉjre. A látogatók az első meglátogatott helyszínen egységesen 1500 forintért megváltott jeggyel minden eseményen részt vehetnek. A programok 14 év alatti látogatóknak ingyenesek. Néhány program, foglalkozás költségtérítéses, ezeket az adott intézmények külön jelzik felületeiken.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/obudai-kultej/198620/

Forrás: Szélforgó

TOP 10 mezítlábas ösvény

Sebastien Kneipp német természetgyógyász az 1800-as években fejlesztette ki gyógyászati módszerét, amelyet a mai napig világszerte alkalmaznak. A módszer részét képezi a mezítlábas séta is, amit ma már Magyarországon is egyre több helyen próbálhatunk ki, az úgynevezett mezítlábas ösvényeken. A sétaösvényeket tobozok, kövek, tőzeg, kavicsok és egyéb természetes anyagok borítják, helyenként pocsolyákon vagy saras részeken is vezet az út. Cikkünkben 10 helyet gyűjtöttünk össze, ahol a a nyári vakáció alatt ti is kipróbálhatjátok ezt a nem mindennapi mókát.


https://www.gyerekprogramajanlo.hu/top-10/top-10-mezitlabas-osveny/54991/

Forrás: Szélforgó

Családi programok a Városligetben

A Városligetben található Millennium Háza kétféle családi programmal is várja a látogatókat a vakáció végéig. Csütörtök délelőttönként unoka-nagyszülő matinét szerveznek a 4-10 éves korosztálynak és nagyszüleiknek, melynek keretében a Városliget története című kiállítás megtekintése után közös alkotómunka vár a párosokra. Vasárnap délelőttönként pedig a Családi vasárnap elnevezésű programra várják az érdeklődőket hetente változó tematikával.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InVub2thLW5hZ3lzelx1MDBmY2xcdTAxNTEgbWF0aW5cdTAwZTkifQ%3D%3D

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImNzYWxcdTAwZTFkaSB2YXNcdTAwZTFybmFwIn0%3D

Forrás: Szélforgó

Ingyenes budapesti vakációs programok

A soroksári Tündérkertben ismét ingyenes Családi szombatot szerveznek, melynek keretében állatsimogató, csillámtetoválás és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, a meghívott vendég pedig Gulyás László vándormuzsikus lesz, akit a Langaléta Garabonciások is elkísérnek. A Zenélő Budapest programsorozat e héten a Duna Művészegyüttes táncházával vár mindenkit szombat délelőtt a Millenáris parkba. A Hunyadi téren Spanyolországgal ismerkedhettek szombat délután, kedden pedig az Ágacska című előadást nézhetitek meg a 7. kerületi Reformáció parkban.

Forrás: Szélforgó

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!