Borítókép: Indul a játszótér szezon, újra jár a Gyermekvasút - irány a szabadba a nyár első hétvégéjén Forrás: Szélforgó

Indul a játszótér szezon, újra jár a Gyermekvasút - irány a szabadba a nyár első hétvégéjén

Újra kinyílt a világ és úgy tűnik, talán most már az időjárás sem fog kekeckedni velünk, így bátran ajánlhatunk jobbnál-jobb szabadtéri programokat június és a nyár első hétvégéjére. Remek hír, hogy hosszas szünet után a Gyermekvasút is újra elindult; így ismét klassz kisvonatos kirándulásokat is tehettek a Budai hegyekben.

TOP 10 belvárosi játszótér

Most, hogy már dübörög a játszótér szezon, arra gondoltunk, hogy készítünk egy 10-es listát a legizgalmasabb, legeredetibb, legklasszabb játszóterekről, de amint jobban beleástuk magunkat a kutatásba, rájöttünk, hogy túl sok szuper játszótér van Budapesten. Emiatt, illetve a jobb átláthatóság kedvéért, úgy döntöttünk, hogy "feldaraboljuk" a fővárost és területenként készítünk TOP 10-es listát. Sorozatunk negyedik részében a Belvárosba látogatunk el, ahol az 5., 6., 7., 8. és 9. kerületeket legklasszabb játszótereivel ismerkedhettek meg.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/top-10/top-10-belvarosi-jatszoter/54967/

Terézváros napja

Vasárnap délután kerül megrendezésre Terézváros napja. Az események két helyszínen zajlanak. A Gyerekszínpad az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom melletti téren, a Király utca – Hegedű utca sarkán kerül felállításra. A délután 3 órakor kezdődő programok között szerepel Iszkiri zenekar koncert, bűvészműsor és bábelőadás is. Ezen kívül játékokkal és meglepetéssel is várják mindkét helyszínen az érdeklődőket.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/terezvaros-napja/196753/

Indul az eperszezon!

Akinek a gyereke Boribonon és Annipannin szocializálódott, tudja, hogy szamócát szedni remek mulatság, hiszen nem csak a kosarakat, ládákat tölthetjük meg a mézédes gyümölccsel, de jut belőle a hasunkba is. Budapest környékén és az ország számos pontján több helyen is lehetőség van Szedd magad! akció keretében epret szedni, használjátok ki ti is a lehetőséget!

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/indulhat-a-nagy-csaladi-szamocavadaszat/44110/

Mesefesztivál helyett

Bár a vecsési Mesefesztivál idén sem kerül megrendezésre, de a szervezők egy kisebb léptékű rendezvénnyel váltják ki a népszerű fesztivált, amely a BÁKK manó mesés napja nevet viseli. A szervezők mese- és bábelőadásokkal, koncertekkel készülnek, valamint néhány mókás játékot is kipróbálhatnak a kisebbek és nagyobbak. Bár az előzetes regisztráció a programra lezárult, azok is bejuthatnak egy-egy előadásra, akik ebből kimaradtak, mivel belépés minden esetben érkezési sorrendben történik, a limitált létszám betöltéséig.

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/bakk-mano-meses-napja/196721/

Újra jár a Gyermekvasút

A 2020. november 11. óta tartó üzemszünet után 2021. június 3-án indult újra a menetrendszerinti vonatforgalom Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, így ismét klassz kisvonatos kirándulásokat tehetünk a Budai hegyekben Például a Libegő zugligeti végállomásától fellibbenhetünk a János-hegyre, ahol tiszta idő esetén az Erzsébet-kilátóból megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát. Innen rövid erdei sétával a piros sáv turistajelzést követve lejuthatunk a Gyermekvasút János-hegyi állomásához, majd elvonatozhatunk a Normafához egyet játszóterezni, és ehetünk egy finom rétest, vagy elmehetünk a Széchenyi-hegyi végállomáshoz, ahonnan fogaskerekűvel térhetünk vissza a városba. És itt egy extra túratipp is, ha amúgy is a Gyermekvasút környékén jártok.

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/klasszikusok/gyermekvasut/21931/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/klasszikusok/libego/21932/

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/kalandpark-kirandulas/erzsebet-kilato/23075/

https://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/a-tokeletes-budapesti-turahelyszin-kisgyerekekkel/54541/

Még több programajánlóra vágysz? Akkor nézz még szét a Szélforgó gyerekprogram-ajánló oldalon, ahol rengeteg esemény közül válogathatsz!