Borítókép: Kalandséta, Mackófesztivál és farsangozás - Indul a farsangi programkavalkád! Forrás: Szélforgó

Kalandséta, Mackófesztivál és farsangozás - Indul a farsangi programkavalkád!

E heti ajánlónkban előkelő helyen szerepelnek a medvék, hiszen február 2. az a nap, amikor a hagyomány szerint a mackók kikukkantanak a barlangjukból: ha süt a nap, és megijednek az árnyékuktól, visszahúzódnak, s így még jó néhány téli napra számíthatunk. Ám mivel a hamarosan beköszöntő február a farsang fő időszaka, így egy szuper farsangi programmal és hozzá tartozó nyereményjátékkal is megörvendeztetünk benneteket ezen a héten.

Állatkerti Mackófesztivál

Nincs medveles Állatkerti Mackófesztivál nélkül, amely idén január 29-én és 30-án kerül megrendezésre. Naponta 10:00 és 15:00 óra között zajlanak a medvés programok az állatkert egész területén. A Varázshegyen többek között kézműves foglalkozások, előadások, orvosos játék szórakoztatja a gyerekeket, de lesznek programok a Főkapu téren, a Barlang Teremben és persze a látványestetések sem maradnak ki az események sorából. A kismackónak öltözött vagy kismackóval érkező gyerekeknek a belépő kedvezményes, 200 Ft/fő.

Forrás: Szélforgó

Maci-nap a Szent László téren

Mindenkit szeretettel várnak február 2–án 16 órától a Szent László térre egy játékos családi délutánra! És hogy milyen programokra számíthattok? Lesz például Medveles, amelynek során a téren rejtőző mackókat kell megtalálnotok és megválaszolnotok a mackóknál elrejtett kérdéseket. A kézműves sátorban macifület készíthettek, sőt, ha elhozzátok otthonról kedvenc macitokat, még a maci szépségversenyre is benevezhetitek. A programok ingyenesek.

Farsangi buli Borival

Ha ellátogatnátok egy jó kis maszkabálba, jussanak eszetekbe a Rutkai Bori Banda farsangi koncertjei. A zenekar a legtáncosabb dalaival készül a mulatságokra, amelyek során Bori színpompás horgolt bábjaival eleveníti meg a mesedalokat és táncoltatja meg a kedves közönséget. Január 29-én a Wekerle-telepen, február 5-én pedig Újlipótvárosban a Budapest Jazz Clubban találkozhattok velük. És a hab a tortán? Ez utóbbi koncertre a Szélforgó nyereményjátékán még családi jegyet is nyerhettek!

Forrás: Szélforgó

Nyílt nap a Gyermekvasúton

Január 30-án, vasárnap nyílt napot tartanak a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásán, ahol 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket. A látogatók kipróbálhatják Széchenyi hegy állomás vasúti berendezéseit, így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes családi program a népzene ünnepén

A Müpa évről évre jelentkező gálakoncertje, A népzene ünnepe 2008 óta a tradicionális magyar népzene és az arra építő, vagy a környező népek zenéivel kapcsolatba lépő világzene ünnepe, a főműsor mellett táncházakkal és gyermekkoncerttel. Utóbbit idén a felvidéki Korpás Éva és zenekara adja. A Tükrös együttes egykori énekese gyermekeknek szóló világzenés és népzenés lemezeit élőben egy interaktív műsor keretében adja elő, amelyben a népdalok mellett mondókák és gyerekjátékok elevenítik fel a régi falusi világot.

Forrás: Szélforgó

+1 „rejtélyes” tipp

Izgalmas kalandsétára várják a családokat szombat délután Bajor Gizi volt lakhelyén, amely ma az Országos Színháztörténeti Múzeum épületeként szolgál. A hatalmas villában barangolva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. Szüleiket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várják. A séta végén "családegyesítés" a múzeum tetőtéri manzárdjában. Előzetes regisztráció szükséges.

Indul a farsangi szezon! Mutatunk 15 jelmezötletet, amit akár te is elkészíthetsz!