Otthonról dolgozol a koronavírus-járvány miatt? Hallgass rádiót a világ bármely pontjáról!

home office,otthoni munka,zene,zenehallgatás,rádió Forrás: Getty Images
Lássuk be, még a kényszerű otthoni munkavégzésnek is vannak előnyei: például nem kell a kollégáiddal egyeztetni, hogy mit hallgassatok az irodában vagy fejhallgatót feltéve mindenkinek elvonulnia a saját zenei világába.

Otthon maradsz, nem mész sehová, nem mész dolgozni, fitneszterembe, barátnővel a kávézóba, gyerekkel a játszóházba, nézelődni a lakberendezési áruházba. Falod az immunerősítőket, gyártod a házi kézfertőtlenítőt, olvasod a híreket arról, hol tart a járvány.

De azért hiányzik a világ, nem igaz? A kiállítás, amit a jövő héten néztél volna meg, a tengerpart, amit idén nem fogsz látni, de még a reggeli rohanás is az iskola felé... Hát akkor gyere, tudunk egy módszert, amivel bárhová eljuthatsz a világon, még akkor is, ha éppen otthon ülsz és home office-ban dolgozol. A radio.garden oldalon a világ legkülönbözőbb pontjain hallgathatod a helyi rádióadókat. Ha az idei itáliai nyaralást siratod, hallgathatsz vigasztalásul olasz slágereket, ha felbátorodnál és kalandosabb utazásra vállalkoznál, választhatsz az otthoni munkához pakisztáni dallamokat aláfestésnek, ha mindig is vágytál Új-Zélandra, most eljött az ideje, hogy lélekben ott érezhesd magad.

Csak megpörgeted a virtuális földgömböt az oldalon, ráböksz egy random vagy egy szívednek kedves helyre és válogatsz a helyi rádióadók közül. Ha már végeztél a munkával, nyelvgyakorlásnak is jó lehet, ha még van dolgod, akkor biztosan találsz a hangulatodhoz illő háttérzenét. Ha pedig már mindenki befejezte az otthoni tanulást vagy munkát, utazhattok együtt is a világ körül, hiszen a zene remekül oldja a szorongást – azt is, amit a koronavírus-járvány okoz.

Ha rád tör a szorongás, nem csak a zenével enyhítheted: