Borítókép: Nincs hó? Csinálj programot a családnak! Forrás: Szélforgó

Nincs hó? Csinálj programot a családnak!

Szerintünk minden gyerekes család leginkább egy programra vágyik ilyenkor januárban: egy kiadós szánkózással egybekötött hóemberépítős hógolyócsatára. Emlékszik még valaki a legendás 87-es januári havazásra? Mi nagyon reménykedünk abban, hogy idén is esik még említésre érdemes mennyiségű hó. Addig is válogassatok friss, ropogós heti ajánlónkból!

Évnyitó a Vadasparkban

Állati kalandokkal nyitja meg a Budakeszi Vadaspark az új évet január 15-én, szombaton. Miután Romulusz, a barnamedve is feltápászkodott a reggeli lustálkodásból, közösen megetethetitek, majd a mangalicáknál begyűjthetitek a jó szerencsét az idei évre. A látványetetések alatt különféle érdekességeket is megtudhattok a téli álomról, az újévhez és a medvékhez fűződő népi hiedelmekről. Öltözzetek fel melegen, és irány szombaton a Vadaspark!

Forrás: Szélforgó

Trópusi kincskereső

A Szamóca kiskertész-tanoda évek óta azon fáradozik, hogy a nagyvárosi gyerekekhez is közelebb hozza a természetet. S mindezt hogyan? Ti is megtapasztalhatjátok, ha szombaton ellátogattok a Füvészkertbe, ahol közös kertészkedésre várják a 3 és 10 év közötti gyerekeket és szüleiket. A tematikus délelőtti programon ezúttal a trópusi növények világával ismerkedhettek meg.

Forrás: Szélforgó

Madárbarát programok Budapesten és a Pilisben

Ezen a hétvégén két helyszínen is izgalmas programmal várják a madárbarátokat. A Sas-hegyi Látogatóközpontban madárgyűrűzésen és madárkalács készítésben vehettek részt. A pilisszentiváni Jági-tónál kihelyezett madáretetőnél testközelből figyelhetitek meg az élelemért idelátogató madarakat, és megtudhatjátok, hogy miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatják ma is?

Forrás: Szélforgó

Ingyenes meseelőadások vasárnap délelőttönként a Belvárosban

Az Arany János utcában található Aranytízben vasárnap délelőttönként ingyenes gyerekszínházi előadásokon vehettek részt a Magyarság Háza szervezésében. Január 16-án Vitéz László és az elátkozott malom története kerül színpadra a Keljfeljancsi Komédiás Kompánia előadásában. A hónap hátralévő részében pedig megismerkedhettek még Szélike királykisasszony történetével és a Borsópróba című mesével. Előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Szélforgó

Kiállítás meghosszabbítva!

Ha eddig azt gondoltátok, hogy már úgyis lemaradtatok a legutóbbi kiállítás + kalandjátékról a Vajdahunyadvárában, akkor jó hírrel szolgálhatunk: a kiállítást március 15-ig meghosszabbították. És hogy mi is vár ott titeket ez alkalommal? A Rejtelmes rengeteg – erdőmentő küldetés látogatóiként egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeztek, ahol bátorságotokat és ügyességeteket próbára téve kalandos küldetés részesei lehettek. A belépéskor kapott szöveges játékfüzet segítségével lépésről-lépésre kerülhettek közelebb a célhoz…

Forrás: Szélforgó

Amíg meg nem érkezik a hó, nézegess fura és vicces, különleges és művészi hóembereket!