Borítókép: Fény az alagút végén: indul a hóvirágünnep - igazi tavaszvárás a sok farsangi program között Forrás: Szélforgó

Fény az alagút végén: indul a hóvirágünnep - igazi tavaszvárás a sok farsangi program között

Még mindig a farsang és a tavaszvárás jegyében telnek nálunk a napok, és szokásunkhoz híven most szívesen megosztjuk veletek legjobb családi programajánlatainkat. Tartsatok velünk ezen a héten is!

Hóvirágünnep

Az Alcsúti Arborétumban már megcsodálhatjátok a nyiladozó apró fehér virágokat. Bár a virágzás kezdetén még nem tündököl teljes pompájában a hóvirágmező, de ilyenkor is nagyszerű sétát lehet tenni a csodaszép parkban. A Hóvirágünnep idején, 2022. február 14-től, az Arborétum minden nap nyitva tart 10:00 és 17:00 óra között. Az arborétum a Vál-völgyi Kisvasúttal is megközelíthető. A legegyszerűbb a Puskás Akadémiánál parkolni és onnan vonatozni Alcsútdoboz-Kastély megállóhelyig, így két családi programot kerekíthetünk ki egy utazásból.

Forrás: Szélforgó

Még nincs vége a farsangnak!

Bizony nincs, idén extra sokáig, egészen február végig tart, így nem maradtatok még le semmiről. A heti farsangi kínálatban kicsik és kicsit nagyobbak is találnak testhez illő programot. A Lóverseny téri Közösségi Házban a Tekergő Bábszínház Bundás bocsok farsangja című előadását nézhetitek meg. A Mesemúzeumban zajkeltő eszközöket és farsangi maszkokat készíthettek Farkas Réka iparművésszel. A Klauzálházban Mátyás király bojtárjának történetét adja elő az Aranyalma Páros, utána pedig Boldi és bandája húzza a talpalávalót a farsangi táncházban.

Forrás: Szélforgó

Budavári farsangi utcabál

Szombaton ingyenes farsangi kavalkád vár kicsiknek és nagyoknak, forralt borral, jó hangulattal és maszkabállal a Virág Benedek Ház udvarán. Délután öt órától a HolddalaNap zenekarral kedveskednek a gyerekeknek, akik a GYIK Műhely segítségével, a koncert előtt és után, farsangi maskarát is készíthetnek maguknak. Este negyed héttől az Új Gereben együttes várja a táncos lábúakat, míg hét órától Pribojszki Mátyás ezúttal Jumping Matt and his Combo nevű formációjával fokozza a hangulatot. Megjelenés - lehetőleg - jelmezben.

Forrás: Szélforgó

Farsangi futás a föld alatt minden korosztálynak

Futócipőben sem lehetetlen a farsangolás. A BBU Budapestre varázsolja a legendás karneválok hangulatát, Velencétől Rión át egészen New Orleansig! A BBU Föld Alatti Futás 2022-es farsangi futamának ismét egy különleges helyszín, a rejtélyes kőbányai pincerendszer ad otthont. Ez alkalommal bátran szabadjára engedhetitek a fantáziátokat és futhattok bolondos jelmezben, ha kedvetek tartja. A szervezők változatos távokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak. Látványos effektek, szuper zene, szórakoztató maskarák és mutatványok teszik felejthetetlenné a futás élményét, a teljesítményt pedig mutatós farsangi éremmel jutalmazzák.

Forrás: Szélforgó

Világjáró gyerekek – ismét élőben!

A számos online alkalom után februárban visszatér a Deák 17 Galériába sokak kedvence, a Világjáró gyerekek sorozat. A februári vendég - a Kalevala ünnepének hónapjában - Finnország lesz. Az országot egy olyan előadó mutatja be, aki Finnországban nőtt fel, és az ország sok érdekessége mellett mesél majd a finn óvodákról és iskolákról. A délelőtt folyamán további előadásokkal, játékokkal és finn finomságokkal is készülnek a finn vendégek. A program második felében négy különböző, Finnországhoz kötődő kézműves foglalkozásba is bekapcsolódhattok.