Borítókép: Farsangoljunk! Forrás: Pixabay

Farsangoljunk!

Javában zajlik a farsangi időszak, hiszen idén március 1-re esik húshagyó kedd, amikor magunk mögött hagyjuk ezt a vidám téli időszakot. Másnap, hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjt, s a készülődés húsvétra. De ne szaladjunk ennyire előre az időben, hiszen az előttünk álló héten még számos karneváli program vár ránk. Gondoltunk azokra is, akik inkább otthon farsangolnának és pár egyéb csemege is került ajánlónkba.

Farsang a városban

Az Eötvös 10-ben szombat délelőtt rendezik meg az Állatok farsangját, ami nem más, mint a Kiskalász zenekar és a BAB társulat zenés-óriásbábos farsangi mulatsága. Gryllus Vilmos népszerű Maszkabál koncertjén 9:30-kor és 11:30-kor is részt vehettek vasárnap délelőtt a MOM Kulturális Központban. A Csillaghegyi Közösségi Házban a kisebb gyerekeket és szüleiket várják szombaton ingyenes családi délelőttre, amelynek témája természetesen szintén a farsang lesz.

Forrás: Szélforgó

Farsangi kézműves programok

Bütykölni, szöszmötölni szerető családoknak szólnak a következő tippek. A Millennium Háza vasárnapi családi délelőttjén február 13-án megtudhatjátok, hogyan ünneplik a farsangot a világ különböző pontjain. A Rabár Janka múzeumpedagógus vezette eseményen interaktív játék és kézműveskedés is várja a résztvevőket. A Jókai Klubban szombat délelőtt farsangi kézműves foglalkozással egybekötött diavetítéssel készülnek. Az Óbudai Kulturális Központ farsangi alkotónapján egyedi fejdíszeket készíthettek vasárnap délelőtt.

Forrás: Szélforgó

Farsang otthon

Ha bármilyen oknál fogva nem tudtok vagy nem akartok farsangi mulatságba menni, viszont otthon a családdal szeretnétek ünnepelni, akkor ez a rész nektek szól. A jelmezkészítés az otthoni mulatságból sem maradhat ki, itt találtok is ehhez három könnyen megvalósítható ötletet. Ha idén kipróbálnátok egy különleges fánkreceptet, ajánljuk figyelmetekbe Gyöngyi isteni finom – és ráadásul gluténmentes – pihe-puha farsangi túrófánkját. A jó hangulat megteremtéséhez nélkülözhetetlen 10 otthon játszható vidám farsangi játék listáját pedig itt találjátok.

Forrás: Szélforgó

Állatos, kirándulós

A Pál-völgyi-barlangban februárban még két péntek délután nyílik alkalmatok rá, hogy közelebbről is megismerkedjetek a titokzatos denevérekkel. Többek között megtudhatjátok, hogy miként tájékozódnak, mit esznek, hogy valóban vért szívnak- e, és hogy tényleg beleragadnak-e a hajunkba. Ha inkább kirándulnátok, akkor szombaton és vasárnap a nemrég felújított Strázsa-hegyi tanösvényt járhatjátok be, sőt arra is lehetőségetek nyílik, hogy felmenjetek a különleges hegy csúcsán lévő lezárt kilátóba. (A túra tervezésénél vegyétek figyelembe, hogy a toronyba 5 évesnél fiatalabb gyerekek nem mehetnek fel.)

Forrás: Szélforgó

Öko családi nap

Február 13-án újra Ökokörök Családi nap zajlik Budapesten, ahol megtudhatjátok, miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mire számíthattok, ha beléptek egy ökokörbe. Emellett bemutatkoznak közösségi gazdaságok, lesz magcsere, előadások és rengeteg gyerekprogram a tipegő játékoktól kezdve a kézműveskedésen át a zsonglőrködésig. Tóth Anditól megtudhatjátok, milyen egy háztartás hulladék nélkül, remek tippeket kaphattok Nagy Réka, Ökoanyutól, megismerkedhettek az 5 elemes étrenddel és Karalyos Gáborral, a vegán hegylakóval.

Még több farsangi jelmez ötletért kattints a galériára!