Mit csináljunk akkor, ha leáll minden közösségi oldal?

Borítókép: Mit csináljunk akkor, ha leáll minden közösségi oldal? Forrás: Getty images
Egy pillanatra - vagy inkább pár órára - megéreztük, mennyire nem igazi az a "világ", amit napi szinten pörgetünk ujjaink alatt és jelen vagyunk újra a valóságban. Szemeinket felemeltük a kék fény bűvöletéből és minden érzékszervünkkel a körülöttünk levőkre koncentrálunk. Sokszor menekülés a napi mókuskerékből a social media, de mi van akkor, ha kényszer detoxra kerülünk? Íme pár ötlet ilyen esetekre.

Először is szeretném leszögezni, hogy mennyire szerencsés helyen és időben élünk, hogy egy vagy több közösségi média platform leállását problémaként élhetünk meg. Azonban hétfőn este velünk is előfordult az elképzelhetetlen: a Facebook, Messenger, Instagram és Whatsapp szövetsége bedobta a törölközőt. Nem lehetett üzeneteket küldeni, képeket feltölteni vagy más képeit, posztjait nézegetni.

És milyen jól jött egy szusszanásnyi levegő, nem csak hüvelykujjunk monoton görgetése. Észrevettük a csillagokat, a hűtő búgását. Megéljük a pillanatot, ahogy mostanában trendi mondani. Újra kislánynak éreztem Magam, aki a nyári szünetben még a pár utcára lakó barátnőjét is messzinek érezte és senkiről semmi információja nem volt, hacsak nem hozta a postás a hetekkel előtte küldött levélre várva várt válaszlevelet.

Úgyhogy amíg újra e-mailben és SMS-ben érhettük el egymást, én összeszedtem hát pár ötletet, amit ilyen helyzetben lehet csinálni és egyben meg is világosodtam, hogy ezek aztán az igazi mindfullness pillanatok.

A galériában mutatom őket:

Ha érdekel, hogy mi az a hygge, amitől a dánok olyan boldogok és mit tesznek, azért, hogy a pillanatban legyenek lapozgasd végig galériánkat: