Borítókép: Ezekkel a családi programokkal kimaxolhatjátok a nyár utolsó heteit! Forrás: Szélforgó

Ezekkel a családi programokkal kimaxolhatjátok a nyár utolsó heteit!

Lassan kezdődik a visszaszámlálás, hiszen alig több, mint 3 hét és beköszönt az ősz, kezdődik az iskola. Ha tehetitek, használjátok ki a nyár hátralévő napjait, s a pihenés mellé iktassatok be egy-két jó családi programot is. Ezen a héten megismertetünk benneteket 10 kevésbé ismert fürdőtóval, ahol kipihenhetitek a hét fáradalmait. Szót ejtünk egy régi kedvenc nyári gyerekprogram visszatéréséről, nyári fesztiválokról és persze ezen a héten is gyűjtöttünk pár ingyenes szünidős városi eseményt.

10 eldugott tó Magyarországon

Bár imádjuk a Balatont, a Velencei-tavat és a Tisza-tavat, szeretünk új helyeket is megismerni. És biztos nem csak mi vagyunk így ezzel, így gondoltunk egy nagyot és felkutattunk 10 olyan tavat Magyarországon, amelyről szinte csak a környéken élők hallottak. Tartsatok velünk ti is felfedező utunkon, ha ti is szívesen csobbannátok a nyáron valamelyik eldugott tóban!

Forrás: Szélforgó

Újra Pöttömkert

Augusztus 15-én eljön a nap, amikor ismét gyerekzsivaj lengi be a Budapest Parkot, mert ismét itt a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várják a lurkókat. 11 órától a Rutkai Bori Bandát láthatjuk - hallhatjuk a Dzsungel színpadán. Ezen kívül lesz Piatnik társasjáték tér, megnézhetjük a Batyuszínház előadását, zenélhetünk a Hangolóra - interaktív hangszerkiállításon, furfangos csudavilágban barangolhatunk a Játékos tudománnyal, a legkisebbeket várja a Tipegő játszótér, és lesz Kerekítő foglalkozás, valamint bűvész produkció is.

Forrás: Szélforgó

Nagykovácsi Búcsú

Ezen a hétvégén élettel telik meg a mindig számos kirándulót vonzó Pest megyei gyöngyszem, Nagykovácsi; most rendezik meg ugyanis a szokásos augusztusi Nagykovácsi Búcsút. Az események mindkét napon a Tisza István téren, a Római katolikus templom kertjében és a falu további két pontján zajlanak. A színes programban helyet kapott az Alma együttes és a Bergengóc Zenegóc zenekar koncertje, a Maszk Bábszínház és a Bab Társulat gyermekelőadásai, valamint sok egyéb zenés program és koncert.

Forrás: Szélforgó

Kis-Duna Családi Nap és Gyerek Summerfest

Augusztus 14. és 20. között bármelyik nap érdemes Szigetszentmiklósra látogatni, mert ekkor zajlanak a Szigetszentmiklósi Summerfest és ezen belül is a Gyerekek Summerfestje sorozat programjai. Szombaton a Kis-Duna Családi nap eseményei nyitják a sort, melynek keretében számos szabadtéri programmal várják a családokat a Hajókikötőnél. Vasárnaptól péntekig délutánonként pedig a Fesztiválsátorhoz érdemes ellátogatni, mert itt zajlanak majd a fesztivál ingyenes gyerekprogramjai.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes budapesti és főváros környéki vakációs programok

Augusztus 12-én, szerdán a könyvkötés, papírmerítés, könyvnyomtatás világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Kondor Béla Közösségi Házban. Vasárnap délelőtt a Margitszigeten az Aranyalma Páros tolmácsolásában az Árpád-házi királyokkal ismerkedhettek meg az zenén keresztül. Ugyanezen a napon Szentendrén A székely menyecske című előadást nézhetitek meg Fabók Mancsi előadásában. Augusztus 17-én, kedden pedig egy szuper óriásbuborékos élményprogrammal várják a gyerekeket a hetedik kerületi Reformáció parkban.

Forrás: Szélforgó

Ha esetleg nincs kedvetek kimozdulni, jöjjenek kinti és benti játékötletek otthonra!