Éveleji leértékelés? 7 szempont, amikre vásárláskor figyelj oda, hogy ne vegyél felesleges dolgokat

Borítókép: Éveleji leértékelés? 7 szempont, amikre vásárláskor figyelj oda, hogy ne vegyél felesleges dolgokat Forrás: Andreas Lischka from Pixabay
Kedvezmények, árleszállítás, villogó százalékjelek: az üzletek egyetlen célja ezekkel, hogy vásárlásra buzdítsanak és még olyat is megvegyél, amire nincs is szükséged. De ne hagyd magad! Mutatjuk, hogyan indulj el az év eleji leértékelésben shoppingolni.

Csak most, csak neked és ha kihagyod, akkor iszonyú ajánlatot buksz el. Valahogy mindegyik leértékelést hirdető ajánlat azt sugallja, hogy neked bizony be kell menned az üzletbe, mert nem élet az élet egy flitteres –és leértékelt- koktélruha nélkül, de az is biztos, hogy a tizedik jegyzettömbből, minimum egyet venni kell, már csak azért is, mert a kettes összecsomagolás féláron fut ÉS! még kapsz hozzá egy bokszolós rénszarvasos tollat is.

Hittem már én is (többször is) a leértékelést hirdető szirének énekének: igen, van az a teljesen bezsongott állapot, amikor tényleg azt hiszed, hogy kell neked az a bokszolós rénszarvas. Aztán persze télen a leértékelt tengerkék színű, velúr szandál, amiben valójában csak állni lehet, szintén ordít feléd, hogy vegyél meg!

Megveszed, mert ugye csak négyezer volt, bocs 3990, ami lássuk be potom összeg az eredetihez képest, ami minimum a duplája, ha nem több volt! Persze ezt csak akkor tudod meg, ha elkezded kapargatni a neonsárga akciós cetlit, ami alatt ott a narancssárga színű újabb akciós ár és ha ügyes voltál, akkor az alatt már látod is az eredeti árat, ami jesszum!!! 11.990 Ft. Micsoda biznisz!

Elmondanám, hogy az a bizonyos tengerkék szandál 2 éve áll a szekrényben, egyszer sem vettem fel, mert ugye nem volt rá alkalom, hogy ‘állhassak’ benne valahol, csakúgy, mint a flitteres koktélruhát se járattam még meg, sehol.

Egy a lényeg: mindegyikkel iszonyú sokat spóroltam… vagy nem?

Nem, egy fillért sem. Csak kidobtam a pénzt az ablakon, hisz fel sem vettem még őket. Amióta ezt beláttam, azóta már komoly elhatározással megyek leértékelésbe vásárolni, ha egyáltalán megyek. Mert az évek alatt rájöttem, hogy a felhalmozás se nekem, se a világnak nem jó. Így ha eljön az éveleji leértékelés és tudom tényleg szükségem van valamire, akkor csak azért az egy dologért indulok el.

Hogyan lehet ellenállni a ‘csak most, csak neked’ és a ‘még nem tudod, de mi tudjuk, hogy szükséged van rá’ ajánlatokra?

Mutatom mindezt a galériában: