DVD-ajánló: Véres románc

Borítókép: DVD-ajánló: Véres románc
Egy rejtélyes eltűnés igaz története hátborzongató krimiben feldolgozva.

A sztori: New York történetének leghíresebb megoldatlan „eltűnt személy” ügye ihlette. Egy, az ingatlanüzletből tehetőssé vált család sarja, David Marks (Ryan Gosling) boldogan él fiatal, gyönyörű feleségével, Katie-vel (Kirsten Dunst). Azonban nem sokára elmérgesedik kettőjük viszonya, és Davidről egyre több dolog derül ki, majd Katie „eltűnik”. Mivel a rendőrség nem találja a nőt, sem a holttestét, így megindulnak a találgatások.

Szerintem: Értem én, hogy le kell fordítani a filmek címét. Értem én, csak nem szeretem. Az eredeti cím – All good things – mindenféle brutális véres jelző nélkül is drámaivá válik az első képkocka után.
Ryan Gosling (Szerelmünk lapjai, Maradj!) simán eljátszhatta volna a Pszicho főszerepét is. Hidegvérű gyilkos, gyönyörű szemekkel, súlyos múlttal. Lévén, hogy igaz történetet dolgoz fel a film, futkos az ember hátán a hideg. Kirsten Dunst elragadó, plusz nagyon jól játssza a boldog, a megalázott, a csalódott, a bántalmazott, a szerelmes feleséget. Az elején egy pillanatra azt hihetné az ember, hogy boldogan fognak élni a bioboltjukkal együtt, távol a dúsgazdag apukától és az ígéretes és kötelező karriertől. Azonban visszaemlékezve az első képkockára, ezt az illúziót gyorsan el is temethetjük. David a bíróságon meséli el élete történetét. Hogy végül elítélik-e? Na nem mondok el mindent!

Értékelés: 8,5/10

Trailer:


DVD-megjelenés Magyarországon: 2011. október 18.
Rendező: Andrew Jarecki
Szereplők: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Kristen Wiig, Philip Baker Hall, Michael Esper

Szöveg:Nikodém Vanda, fotó:Getty Images. Ez a cikk az evamagazin.hu számára íródott. Minden jog fenntartva.