Borítókép: Családi Piknik, Erdei fesztivál, irodalmi gyerekszombat - A fesztiváldömping ezen a hétvégén is folytatódik! Forrás: Getty Images/Lisa5201

Családi Piknik, Erdei fesztivál, irodalmi gyerekszombat - A fesztiváldömping ezen a hétvégén is folytatódik!

Ezen a hétvégén tovább folytatódik az őszi fesztiváldömping. Olyan családi klasszikusok térnek vissza, mint a Belvárosi Családi Piknik vagy az Eleven Ősz. Ugyanakkor vadonatúj izgalmakat is tartogat ez a szeptemberi hét, mint a PesText fesztivál irodalmi gyerekszombatja vagy a Gödöllői Arborétum erdei fesztiválja.

Dömösi Zöld Forgatag

Az idei Dömösi Zöld Forgatagon a látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a térség élővilágával, különleges természeti értékeivel. Az egész napos eseményen állatbemutató, zenés gyerekfoglalkozás, utazó barlang, Duna-parti halas bemutató, e-bike, íjászat, kézműves és természetismereti foglalkozások, állatsimogató és Cincér-piac várja az érdeklődőket. A nap során a mozogni vágyóknak szakvezetéssel egybekötött túrázást is szerveznek (kicsiknek a Duna-partra, nagyoknak a Rám-szakadékba).

Belvárosi Családi Piknik az Olimpia parkban

Két év kihagyás után szeptember 18-án 10 és 18 óra között koncertekkel, bábelőadásokkal, kézműves programokkal és a Belvárosi Közösségi Tér szeptemberi foglalkozásainak bemutatkozásával várnak benneteket az Olimpia parkban az ingyenes Belvárosi Családi Pikniken. A nap folyamán fellép többek között Kárász Eszter és Bartha Tóni, az egész napos programok között lesz jógázás, zsonglőrködés, Ninja Kid pálya és sok minden más. A rendezvénnyel egy időben az Olimpia park melletti területen zajlik a Belvárosi Kutyafesztivál is.

Eleven Ősz a Bartókon

Idén is izgalmas kulturális programok, művészeti foglalkozások, zene, színház és gasztronómiai ínyencségek várják az érdeklődőket három napon keresztül a Bartókon. Az Eleven Ősz programjában a Bartók Béla úti galériákat, gasztro- és kulturális helyszíneket is felvonultató fesztiválon kicsiknek és nagyoknak szóló programokat egyaránt találtok majd. Az Eleven Őszhöz kapcsolódik a B32 Brunch és Utcabál elnevezésű rendezvény is, amely során a Bercsényi utcában vehettek részt színes programokon szeptember 18-án, ha alkotni, falatozni és mulatozni támad kedvetek.

Irodalmi gyerekszombat az Ottlik-kertben

Szeptember 17. és 26. között zajlik a PesText irodalmi fesztivál, melynek egyik kifejezetten családoknak szóló programjára invitálunk benneteket a XI. kerületi Ottlik-kertbe, ahol a PesText és a ‘VALYO – Város és folyó’ egyesület közös szervezésében rendeznek irodalmi gyerekszombatot. A nap folyamán irodalmi és összművészeti programokkal kapcsolódhatnak ki a kertbe látogató családok: papírszínházzal, képzőművészeti workshoppal, buborék show-val, a Veronaki zenekar koncertjével és Bartók Béla művészetéről szóló interaktív zenés gyermekelőadással várják a kicsiket.