Kimozdulnátok valahova? Íme a legjobb családi programok szeptember második hétvégéjére!

Borítókép: Kimozdulnátok valahova? Íme a legjobb családi programok szeptember második hétvégéjére! Forrás: Szélforgó
Bár már benne járunk az őszben, nem lassul a fesztiváldömping. Szerencsére az időjárás is velünk van, és gyönyörű kora őszi napfényes időben élvezhetjük szeptember második hétvégéjének jobbnál-jobb családi programjait.

Irány Gödöllő!

Két nagyszabású esemény is zajlik ezen a hétvégén a Budapest közeli városban. Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Királyi Kastély falai között és annak parkjában szeptember 10. és 12. között a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, melynek második két napján egyéni látogatókat és családokat várnak. A legkisebbek kipróbálhatják a Kopó nyomkereső applikációt, a 360 fokos filmnézést, bekukkanthatnak a Klímasátorba, és várja őket az Érezd a vadont! kalandpark, valamint a PET Kupa Műanyag Műhely is. A Művészetek Háza környékén és az Alsóparkban pedig a Belvárosi Művészeti Napok eseményei zajlanak.

Forrás: Szélforgó

Kerti Vasutak Fesztiválja

Ezen a hétvégén kerül sor a vasútrajongók egyik kedvenc őszi eseményére a Vasúttörténeti Parkban, a Kerti Vasutak Fesztiváljára. A környező országok mellett – idén horvát, osztrák és német kiállítók – magyar kerti vasúti járműépítők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. A kismozdonyok mögé felülve a gyerekek és szüleik körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

Forrás: Szélforgó

Hetedhét fesztiválok

Igen, jól olvastátok: fesztiválok, ugyanis ezen a hétvégén két Hetedhét névre keresztelt fesztiválra is sor kerül. Az egyiket a budapesti Klauzál téren rendezik: itt a „Hetedhét” név a hét művészeti ág találkozására utal, és a programok közül természetesen a gyereknek szólók sem hiányoznak. A másik a Hetedhét Hatvan Népmese fesztivál, ahol egy egész napot tölthettek el a népmesék bűvöletében. A színpadi előadások mellett klassz, egész napos kísérőprogramokkal is készülnek. Mindkét program ingyenes, viszont a mesefesztiválra előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Szélforgó

Sportág- és hangszerválasztó esemény Budapesten

szeptember 10-11-én, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között, a Merkapt Sportközpontban kerül megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó. Az eseményen több mint 100 sportág mutatkozik be. Az egyes helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására. A Nagy Hangszerválasztón kipróbálható hangszerek bemutatásában a Molnár Antal Zeneiskola, a Duna Szimfonikus Zenekar, illetve több zenetanár és művész is a látogatók segítségére lesz.

Forrás: Szélforgó

Egy nap a természetben

Ilyen gyönyörű időben az erdei program sem maradhat ki a heti ajánlatok közül. A királyréti Hiúz Ház új programsorozatán, amely a Legyél te is természetbúvár! nevet viseli, hétvégente várják a kicsiket és nagyokat. Az erdőben töltött napon megfigyelhetitek az erdők, patakok, rétek élővilágát, erdei állatok nyomába eredhettek és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt ismerhetitek meg a természet titkait, összefüggéseit.

Forrás: Szélforgó